פרשת ילדי תימן: השר צחי הנגבי, שהוסמך על-ידי ראש הממשלה לטפל בהסרת החיסיון על פרשת ילדי תימן אמר ב"פגוש את העיתונות" עם רינה מצליח כי "הייתה גזילה של מאות רבות של ילדים במזיד".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"האם הממסד ידע או לא ידע, ארגן או לא ארגן?", הוסיף הנגבי, "ייתכן שלעולם לא נדע. בשבועות ובחודשים האחרונים הציבור בישראל מתחיל להבין שזו לא הזיה". 

השר הנגבי עתיד לעיין בחומרי החקירה משנת 1995, שהוסתרו מהציבור במשך עשרות שנים - אך עבור משפחות רבות זה לא מספיק, והן דורשות מהממשלה להקים מאגר גנטי למשפחות ולמאומצים במטרה להקל על המאמצים לאיחוד משפחות.

צחי הנגבי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
הנגבי יעיין בתיקים הסודיים | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות

בחדשות 2 Online פורסם לפני כחודש כי עמותת עמר"ם (עמותת רוח המזרח) החליטה שאינה מחכה לממסד, ופתחה במיזם DNA ייעודי לאיחוד משפחות בשיתוף חברת iGENEA, מהחברות המובילות בעולם בתחום. "החלטנו שאנחנו פשוט לא מחכים", הסבירה נעמה קטיעי, ממייסדי עמותת עמר"ם. "הממשלה אומרת 'בואו נדון, נבדוק', ואנחנו יודעים שהדברים האלה לוקחים הרבה שנים. גם לפני 20 שנה הוחלט שיוקם מאגר, וזה לא קרה".

הלחץ הכבד שהופעל בעקבת הפרסומים ב"פגוש את העיתונות" הגיע גם למסדרונות הכנסת. בחודש שעבר דנה הכנסת בפרשה ונבחרי ציבור רבים הביעו זעזוע אודות השתקת הפרשה כל כך הרבה שנים. "זה כתם, זה גידול על החברה הישראלית", אמר שר הרווחה לשעבר, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד). "אני מנסה לחשוב מה היה קורה היום אם אם הייתה נכנסת ללדת ולמחרת היו מודיעים לה שבנה או בתה נפטרו וכשתבקש עדויות לכך - כלום, שום דבר. לנתק ילדים מהורים? זו תופעה שמקפלת בתוכה הרבה מאוד גזענות".

ח"כ נאווה בוקר (ליכוד) אף חשפה כי ככל הנראה אח יה ואחותה הגדולים הם בין ילדי תימן החטופים. "לא זכיתי להכיר את אחי ואחותי הגדולים, וסביר להניח שהם בין ילדי תימן החטופים", כתבה בוקר בפייסבוק. "אמי מעולם לא ראתה את הגופה, לא קיבלה תעודת פטירה ואותה אחות שסיפרו שנפטרה מעולם לא הובאה לקבורה. הרופאים והצוות הרפואי, כנראה ניצלו את תמימותה של אמי ולקחו ממנה את בתה".