עבודות בניית הרכבת הקלה בתל אביב, ארכיון (צילום: חדשות 2)
עבודות הרכבה בת"א יביאו למשבר קואליציוני | צילום: חדשות 2

הפיצוץ ההיסטורי של גשר מעריב, שתועד וסוקר בהרחבה בארץ וגם בעולם, יגרום למשבר קואליציוני? שר הכלכלה ויו"ר ש"ס אריה דרעי שלח מכתב לראש הממשלה נתניהו ולשר התחבורה כץ שבו התריע מפני "חילול שבת חמור" במהלך העבודות לפינוי הריסות הגשר ואיים: "בפעם הבאה סיעת ש"ס בראשותי לא תעבור על כך לסדר היום".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"ברצוני להתריע בפניכם על חילול שבת חמור שארע במהלך השבת בעת פינוי הריסות גשר מעריב. לא היתה שום סיבה שחברת 'דניה סיבוס' המועסקת על ידי החברה הממשלתית נת"ע, תעסיק עובדים במהלך השבת לפינוי ההריסות", כתב דרעי לנתניהו וכץ.

לטענתו, הוא פנה עוד ביום חמישי בלילה, לפני תחילת העבודות, למנכ"ל משרד התחבורה עוזי יצחקי ודרש כי העבודות יסתיימו עד כניסת השבת אולם לצערי הרב העבודות נמשכו במהלך השבת".

"רצון הציבור שובש". דרעי (צילום: פלאש 90, חדשות)
"חילול שבת מיותר ומקומם", דרעי | צילום: פלאש 90, חדשות

"העבודות שהתבצעו אינן בגדר פיקוח נפש ולא היה קורה מאום אם היו נדחות לצאת השבת. יתרה מכך: פיצוץ הגשר יכול היה להתבצע ביום ראשון או יומיים לפני יום שבת ואז לא היה נגרם חילול שבת המוני, כפי שארע", מדגיש דרעי במכתב.

הוא מציין עוד כי עבודות בניית הרכבת הקלה יימשכו 6 שנים ומתריע מפני המשך העבודות במהלך השבת: "אני חבר ממשלה ואחראי על כל פעולותיה. אולם בפעם הבאה שיתבצע חילול שבת מיותר ומקומם בעבודות בניית הרכבת הקלה או בכל פרוייקט ממשלתי אחר כפי שארע בשבת זו, שאינו בגדר פיקוח נפש, סיעת ש"ס בראשותי לא תעבור על כך לסדר היום".

המכתב לרה"מ ולשר התחבורה
המכתב לרה"מ ולשר התחבורה | צילום:

בעבר כבר פרשה מפלגה חרדית מהממשלה על רקע חילול שבת, כשבקיץ 1999 התעורר משבר קואליציוני, לאחר סירובו של ראש הממשלה דאז, אהוד ברק, להיענות לתביעת החרדים להעביר משחנים של חברת החשמל בימי חול כדי למנוע חילול שבת, וחרף החשש להיווצרות פקקי תנועה.

בספטמבר באותה שנה פרשה סיעת יהדות התורה מהקואליציה על רקע הפרשה, במה שנחשב בעיני רבים כתחילת התפוררותה של ממשלת ברק.