"נתניהו מלבה את השנאה" (צילום: רויטרס)
בקרוב שותפים? נתניהו והרצוג | צילום: רויטרס

"לא נוותר על העקרונות שלנו למען אחדות, על הרצוג להחליט": כשברקע נמשכות השיחות על מתווה מוסכם לכניסת העבודה לממשלת אחדות בראשות נתניהו, מבהיר הבוקר (רביעי) השר יריב לוין, חבר הצוות המנהל את המגעים עם המחנה הציוני, כי ההחלטה אם להיכנס לקואליציה כולה בידיו של יושב הראש הרצוג.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"המגעים עומדים איפה שעמדו במשך חמישה חודשים, יש רק עלייה בשמועות", מבהיר הבוקר השר לוין בשיחה עם חדשות 2 Online, "הכדור נמצא בידיים של מפלגת העבודה".
"ברור שאנחנו לא רוצים שהם יזחלו לממשלה", הבהיר לוין, "אבל מצד שני יש כאן ממשלה שמתפקדת ועם 61 חברי כנסת עושה ומתפקדת ואין כל סיבה שנוותר על העקרונות שלנו רק כדי להרחיב את הממשלה". ‎

אין תמונה
"לא נוותר על עקרונותינו". השר לוין



בתוך כך, הולכים ונשמעים קולות המתנגדים למהלך האחדות לא רק במפלגת העבודה - אלא גם בתוך הליכוד. חבר הכנסת דודי אמסלם הזהיר הבוקר בריאיון לגל"צ כי הרחבת הממשלה תוביל לקריסתה: "אני חושב שאנחנו נשלם על זה ותוך חמישה עד שבעה חודשים אנחנו נראה אותה מתפרקת בגלל המריבות הפנימיות. מה לנו ולמפלגת העבודה?".

ח"כ נאווה בוקר הביעה אף היא התנגדות לכניסת המחנה הציוני לממשלה: "אמנם צריך להרחיב את הממשלה, אבל כניסת המחנה הציוני תערים עלינו קשיים רבים. מצער מאד שהשותפים הטבעיים שלנו, כמו מפלגת ישראל ביתנו, בחרו שלא להצטרף. את הרצון של בוז'י הרצוג להצטרף לממשלה אני יכולה להבין. מפלגתו צונחת בסקרים ואחרי שנים לא מעטות באופוזיציה הוא רוצה לחזור ולהשפיע".

"הרי אותו בוז'י משמיץ את הליכוד ללא הרף", אמרה בוקר. "ברגע שייכנסו לממשלה, חברי הכנסת מהשמאל יטרפדו כל ניסיון אמיתי ומשמעותי לקדם את היוזמות שחשובות למחנה הלאומי. בוחרינו רוצים ממשלה לאומית שתפתח את ההתיישבות, תקדם את מתווה הגז ותפעל בצורה נחושה במישור המדיני. יהיה לנו קושי רב לקדם נושאים אלה אם המחנה הציוני ייכנסו לממשלה".

"הרצוג רוצה להקים מדינה פלסטינית, זה לא מקובל"

לקולות המתנגדים הצטרף גם ח"כ יואב קיש מהליכוד, שאמר כי "כל מהלך להרחבת הממשלה אסור שיגרום לשינוי קווי היסוד שלה ובודאי שלא לפגוע בערכי הליכוד. השותף המתאים היא מפלגת ישראל ביתנו ואני מקווה שליברמן יעדיף להצטרף לממשלה לאומית בראשות נתניהו, מאשר לאופוזיציה בראשות איימן עודה".

הבוקר קראו ראשי יישובים ביו"ש לראש הממשלה נתניהו לחדול מהמגעים עם הרצוג: "אנו, חברי ליכוד מיהודה ושומרון, מתנגדים לכניסתם של בוז׳י הרצוג, ציפי לבני וחברי המחנה הציוני לממשלה" כתבו.

"על פי הפרסומים בתקשורת, הרצוג דורש מממשלת הליכוד ויתורים אידיאולוגיים ופגיעה במדיניות לחיזוק ההתיישבות. כשר חוץ ינסה הרצוג לקדם את התוכנית האווילית שלו לפינוי ישובים והקמת מדינה פלסטינית - דבר שאינו מקובל עלינו לחלוטין".

"אזרחי ישראל העניקו לראש הממשלה בנימין נתניהו והליכוד את המנדט להוביל את ישראל וליישם את המדיניות שהוצגה בפניהם טרם הבחירות - חיזוק ההתיישבות, השמירה על הביטחון ושגשוג כלכלי וחברתי", הבהירו. "על כן, אנו קוראים לראש הממשלה להפסיק את המו״מ לכניסת המחנה הציוני לקואליציה באופן מידי".

ח"כים מהעבודה יקימו עמה חזית? גלאון (צילום: חדשות 2)
ח"כים מהעבודה יקימו עמה חזית? גלאון | צילום: חדשות 2

גם בשמאל - ולא רק במפלגת העבודה - מתרבים הקולות המתנגדים למהלך האחדות: יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, קראה לחברי המחנה הציוני לחבור לח"כים ממפלגתה על מנת להקים "חזית אופוזיציונית לוחמת על בסיס עקרונות יסוד משותפים של התנגדות להמשך השליטה על עם אחר, הגנה על שומרי הסף וזכויות המיעוט, צמצום פערים והגדלת השירותים הציבוריים."

לדבריה, "חזית כזו חיונית לדמוקרטיה הרבה יותר מממשלת אחדות מזויפת ואופורטוניסטית שבה הרצוג וחבריו שיצטרפו לממשלה יהיו המשת"פים של נתניהו למהלכי סרק פסאודו מדיניים ויתנו לגיטימציה להמשך הזרמת כספים לבניה בהתנחלויות."