לאחר ההיתר: ההגבלות לביקור ח"כים להר הבית (צילום: רויטרס, חדשות)
ההסתה תגבר עם העלייה להר? | צילום: רויטרס, חדשות

שעות ספורות לאחר הפרסום הראשון של כתבנו עמית סגל, לפיו חברי הכנסת יורשו לשוב ולעלות להר הבית לאחר כשמונה חודשים, במערכת הפוליטית התעורר מחדש הדיון על המקום הנפיץ. המתווה שגובש יאפשר לח"כים, היהודים והערבים גם יחד, לשוב אל ההר בתום חודש הרמדאן - ומעלה את החשש למהומות נוספות. מנגד, חלק מחברי הכנסת כבר הצהירו כי יעלו להר ברגע שיותר להם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"זו החלטה אומללה. אין בה שום תועלת מלבד התגרות", אמר לחדשות 2 Online סגן שר האוצר, ח"כ יצחק כהן מש"ס." לא רק שיש איסור גורף וחמור מבחינה הלכתית ולפי פסיקת כל גדולי הדור, יש איסורים נוספים: 'לא תתגר בם במלחמה' ו'נשמרתם לנפשותיכם'". ח"כ כהן הוסיף כי "כל עלייה להר הבית היא בגדר פרובוקציה ולא בגדר קיום מצווה. הר הבית זה לא מקום פוליטי, זה לא מקום לאפשר להפוך אותו להייד פארק פוליטי שאליו עולים להתגרויות ולהתהלמויות".

חברי כנסת נוספים הצטרפו אליו והזהירו מנפיצות ההחלטה המסתמנת. "ההחלטה פשוט חסרת אחריות, ועוד בחודש הרמדאן", צייץ ח"כ איציק שמולי מהמחנה הציוני בחשבון הטוויטר שלו. "מה, לא ברור מה יעשו הפירומנים משני הצדדים?"

ח"כ גליק בהר הבית, בשבוע שעבר (צילום: ארנון סגל)
"החלטה נכונה וראויה". גליק | צילום: ארנון סגל

מנגד, ישנם חברי כנסת שמברכים על ההחלטה שהתקבלה בהתייעצות בין יו"ר הכנסת אדלשטיין ומפקד המחוז ניצב יורם הלוי, בידיעתו ובהסכמתו של ראש הממשלה נתניהו. "ביטול האיסור על עליית ח"כים להר הבית היא בשורה משמחת", אמר ח"כ בצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי. "העובדה שזה נעשה רק ככניעה לח"כים הערבים (וכנראה ללחץ הירדני) מטרידה ומעציבה".

חברתו לסיעה, ח"כ שולי מועלם, קבלה על ההחלטה הקודמת למנוע את הביקורים. "התפיסה כי יש למנוע מחברי כנסת לעלות להר, כאשר הגורם המרכזי והבלעדי למתיחות היא ההסתה הפלסטינית, הייתה שגויה. ברור שעליית נבחרי ציבור יהודיים להר תהווה עילה להגביר את ההסתה, אולם אסור להיכנע. זהו המקום המקודש ביותר לעם היהודי". מועלם-רפאלי הוסיפה כי בכוונתה לעלות להר ביום הראשון שהדבר יאפשר.

טיבי: החיים של ערבים שווים פחות (צילום: פלאש 90, חדשות)
טיבי מזהיר: המהומות עלולות להתחדש | צילום: פלאש 90, חדשות

ח"כ יהודה גליק מהליכוד, המוכר כפעיל למען הר הבית, אמר כי הוא מקווה שוועדת האתיקה תאמץ את ההחלטה שהתקבלה. "זו החלטה נכונה וראויה, אני מאוד רוצה שהר הבית יהפוך למרכז לשלום ופיוס. כל מה שצריך זה שנכבד את המקום ונשתף פעולה כדי להפוך אותו למקום של דו קיום".

ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת אמר בעקבות ההחלטה: "אני אומר לכם שההחלטה למנוע מח"כים ערבים להגיע למסגד אל-אקצא הייתה החלטה שרירותית שפוגעת בחופש הפולחן שבו ישראל משווקת עצמה אל מול העולם". יחד עם זאת, הזהיר טיבי מחידוש הביקורים לח"כים היהודים: "זו בדיוק הסיבה שבגללה פרצו מהומות".