"גישה מוטעית", רגב (צילום: פלאש 90 , מרים אלסטר)
מה חושב הציבור על מירי רגב? | צילום: פלאש 90 , מרים אלסטר

ימים סוערים עוברים על סיעת הליכוד, לאחר ששניים מחבריה - השרה מירי רגב וח"כ אורן חזן - היו מעורבים במהומות שעלו לכותרות הראשיות. מסקר חדשות 2 Online שנערך על ידי חברת שילוב מילוורד בראון (MILLWARD BROWN) עולה כי הציבור ברובו תומך ברגב על פועלה, אך מגנה את חזן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על השאלה האם ח"כ אורן חזן צריך להשעות עצמו מכל פעילות בכנסת עד לבירור הטענות שעלו נגדו, השיבו 74% מהנשאלים בחיוב. 12% בלבד סברו שלא, ו-14% לא הביעו עמדה או סירבו לענות. "התשובות בנושא חזן חצו גילים ומגדרים והיו חד משמעיות", אומר איתי אוליניק, המשנה למנכ"ל שילוב. "דווקא המגזרים שפחות תומכים בהשעייתו הם המגזר הדתי והמגזר החרדי".

ח"כ חזן, ארכיון
ח"כ אורן חזן | צילום:

לעומת זאת, ניכר שהציבור תומך בהחלטותיה של שרת התרבות והספורט בימים האחרונים. 63% מהנשאלים תמכו בהחלטת השרה רגב לאלץ את פסטיבל הסרטים בירושלים שלא להקרין סרט על יגאל עמיר ומשפחתו, 18% לא תמכו בהחלטתה, ו-19% טענו כי הם אינם יודעים או אינם מעוניינים לענות.

סקר (צילום: עיצוב: מיקי דוד)
צילום: עיצוב: מיקי דוד

גם בעימות בין השרה רגב לבין האמנים, תומך רוב הציבור בעמדתה של מירי רגב, אם כי ברוב פחות גדול. 40% מהנשאלים תומכים בצדה של רגב, 24% תומכים באמנים, 21% אינם תומכים באף אחד מהצדדים ו-15% חסרי עמדה או מסרבים לענות.

סקר (צילום: עיצוב: מיקי דוד)
צילום: עיצוב: מיקי דוד

"הנתון המעניין בשאלה הזאת הוא שלא משנה איך חותכים את הנתונים, אף מגזר לא תומך באופן מובהק באמנים", אומר אוליניק. "על פי הסקר רגב מקבלת תמיכה גם ממגזרים שלא בהכרח היית מצפה שיהיו הקהלים הקלאסיים שלה".

סקר (צילום: עיצוב: מיקי דוד)
צילום: עיצוב: מיקי דוד

המדגם מבוסס על כ-500 גברים ונשים יהודים, דוברי עברית, בני 18 ומעלה, במדגם ארצי אקראי ומייצג של אוכלוסייה זו במסגרת סקר אינטרנטי באמצעות מערכת סקרים ממוחשבת בקרב מדגם מפאנל גולשי האינטרנט iPanel המקיף כ-130 אלף איש. טווח הסטייה המשוער הוא עד 5%.

איתי אוליניק, משנה למנכ"ל שילוב
איתי אוליניק, משנה למנכ"ל שילוב | צילום:

מסערת התרבות ועד התחקיר בבורגס

תחקיר מיוחד של חדשות 2 בשבוע שעבר חשף עדויות חדשות לגבי עברו של חבר הכנסת הטרי והצעיר של הליכוד - סגן יושב ראש הכנסת, שחבר בוועדות היוקרתיות ביותר בבית, בהן ועדת החוץ והביטחון. חזן עבד לפני כן בעיירת הנופש בורגס שבבולגריה, והתחקיר העלה ניהול קזינו, הזמנת נערות ליווי ללקוחות וגם שימוש בסמים קשים. חזן ממשיך להכחיש בתוקף את הטענות שעלו נגדו בתחקיר המדובר, אך הביקורת הציבורית עליו הולכת וגוברת.

שרת התרבות והספורט מירי רגב הציבה עצמה בלב סערה פוליטית כשהבטיחה לא לממן מכספי ציבור מוסדות ואמנים שיעשו דה-לגיטימציה למדינת ישראל. האמנים מחו על התבטאויותיה, והשחקן והבמאי עודד קוטלר עורר מהומה רבה כשכינה את מצביעי הליכוד "בהמות מלחכות קש וגבב".

בהמשך, הציבה רגב אולטימטום לפסטיבל הקולנוע הבינלאומי בירושלים שהכריז על השתתפותו של סרט תיעודי על יגאל עמיר ומשפחתו בתחרות הרשמית של הפסטיבל. רגב הבהירה כי משרדה לא יממן אירוע שנותן במה לרוצחים, ובהנהלת הפסטיבל החליטו בתגובה להקרין את הסרט מחוץ לפסטיבל.