הפגנת עובדי התאגיד (צילום: פלאש90 / בן קלמר)
ההפגנה הקודמת של אנשי התאגיד | צילום: פלאש90 / בן קלמר

בעקבות הסכם הפשרה אליו הגיעו היום (חמישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון לקראת עלייתו לשידור של תאגיד השידור הציבורי, שפורסם לראשונה על ידי פרשננו אמנון אברמוביץ', עובדי התאגיד מתכננים להפגין בשבת הקרובה בקריית הממשלה, וייתכן שאף היום כבר ייצאו לרחובות. "בודקים היתכנות משפטית של הגשת בג"ץ נגד ההסכם", אמרו אנשי התאגיד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כפי שפורסם לראשונה בחדשות 2, היום גובש ההסכם בין נתניהו לכחלון - ואלו הפרטים ולשון ההודעה הרשמית:

"ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, משה כחלון, אימצו את מתווה הפשרה שגיבשו מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, ומנכ"ל משרד התקשורת, מומו פילבר, בליווי השרים יריב לוין וצחי הנגבי. שעיקריה: השידור הציבורי ייצא לדרך חדשה באמצעות התחלת שידורי תאגיד השידור הציבורי  והקמת תאגיד לחדשות ואקטואליה.

התאגיד יפוצל? (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
המשבר נמשך. אולפני התאגיד | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

"לצורך כך יוקם תאגיד נפרד לחדשות ואקטואליה, במתכונת חברות החדשות בערוצים המסחריים. הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד 'כאן'. תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד".

"משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. במסגרת פשרה זו ישמרו מסגרות התקציב. חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה. ההסדר קיבל את אישור היועמ"ש לממשלה ואנשיו. לצורך עיגון המתווה בחקיקה ולבקשת היועמ"ש תחילת שידורי התאגיד תידחה בשבועיים. ממלא מקום שר התקשורת השוהה בחו"ל שותף ועודכן לאורך כל שלבי הדיונים וגיבוש מתווה הפשרה".

יוזמה לסגירת התאגיד: "בזבוז כסף" (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל)
הגיעו להסכמות. נתניהו וכחלון | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

כלומר, חטיבת החדשות והאקטואליה תהיה חברה עצמאית שתפעל אמנם בתוך התאגיד - אך מנותקת ממנו. עובדי חטיבת החדשות יהיו אנשי רשות השידור וגם אנשי התאגיד, אך לא כל אנשי התאגיד ייקלטו בה. עוד סוכם במתווה כי ועדת איתור בראשות שופט תבחר את דירקטוריון חטיבת החדשות וכן את המנכ"ל. כמו כן, ראשי התאגיד, גיל עומר ואלדד קובלנץ יישארו בתפקידיהם.

רשות השידור בי-ם, ארכיון (צילום: יוסי זילברמן)
צילום: יוסי זילברמן

עוד סוכם במתווה כי מיקור החוץ בחדשות יבוטל, כשהמשמעות היא שתכנית התחקירים של התאגיד שצפויה לעלות לשידור במקביל לתאגיד לא צפויה להיות משודרת במתכונתה הנוכחית. העיתונאי אסף ליברמן, שמונה לאחרונה להגיש את התכנית, מחה על השינוי הצפוי. "המדינה חותמת על חוזים, מגייסת אנשים לחטיבת החדשות בשידור הציבורי ואז חוזרת בה ושולחת את כולם הביתה?", צייץ ליברמן. "זה נראה לכם סוף הסיפור? אין מצב. התחלנו".

מארגון העיתונאים ועד עיתונאי התאגיד נמסר: "אומרים לא לניסיונות ההשתלטות של פוליטיקאים על כלי תקשורת. בשבת הקרובה, ב-19:30, נתכנס מול קריית הממשלה בתל אביב כדי למחות נגד הניסיונות המושחתים של הממשלה להשתלט על העיתונות החופשית בישראל ועל השידור הציבורי בפרט, תוך זלזול במאות מיליוני שקלים של כספי ציבור והתעללות מתמשכת ביותר מאלף עובדים בתאגיד וברשות השידור. אנו קוראים לעיתונאים, יוצרים, ארגונים חברתיים וכל אזרח שאכפת לו להצטרף אלינו".