השבעת הכנסת החדשה, לפני פחות משנה (צילום: דוברות הכנסת)
השבעת הכנסת החדשה, לפני פחות משנה | צילום: דוברות הכנסת

לימודי שפה, שכירות ללשכה וגם סקרים - על חשבוננו: הבוקר נחשפו הוצאות חברי הכנסת מתוך תקציב ה"קשר עם הבוחר" - סעיף תקציבי שבמהלך השנים התעוררו קריאות רבות לביטולו. בצמרת טבלת ה"מבזבזים" נמצאים דווקא חברי כנסת רבים ממפלגות השמאל. יש לציין כי הדוח כולל הפעם מספר רב של חברי כנסת, מכיוון שמדובר בשנת בחירות במהלכה התחלפו נבחרי ציבור רבים. בניגוד לשנים קודמות, הדוח כולל סעיפים כלליים ולא מפרט את כל ההוצאות אלא מאגד אותם תחת סעיפים כגון "צרכי משרד".

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בראש הרשימה מככבת שלי יחימוביץ' מהמחנה הציוני, שניצלה 67,927 שקלים - מתוכם 30 אלף שקלים על אתר אינטרנט ורשתות חבריות, 9,600 על שכר עובד בחפיפה, 17 אלף שקלים על הדפסות ופרסומים. הוצאותיה של יחימוביץ' כוללות גם העברה של סכומים שלא ניצלה משנה קודמת.

ח"כ תמר זנדברג ממרצ, שהוציאה כ-62 אלף שקלים, שנייה בדירוג ובמקום השלישי ח"כ מיכל רוזין שהוציאה 62,353 שקלים. לעומתם, שר האוצר משה כחלון ושר הבינוי יואב גלנט לא הוציאו אגורה מחשבון הקשר עם הבוחר למרות שהכנסת מעמידה לרשות כל אחד מהם תקציב בסך של כ-25 אלף שקלים לשנה.

אחד מחברי הכנסת החסכנים ביותר, כצפוי, הוא בני בגין מהליכוד – חבר הכנסת והשר לשעבר שחזר השנה למליאה הוציא עד כה 690 שקלים בלבד מתוך 36 אלף שקלים שעמדו לרשותו. גם אמיר אוחנה שנכנס לאחרונה למשכן הוציא רק 154 שקלים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הוציא מתקציב זה רק 810 שקלים עבור מנוי אינטרנט.

"איום בשביתה מדומה". יחימוביץ'
בראש הרשימה - יחימוביץ' | צילום:

כמה הוציא ינון מגל על לימודי שפה?

לעומתם, שרון גל – שכיהן זמן קצר בכנסת לפני שהתפטר – הוציא יותר מ-28 אלף שקלים, בהם 6,500 שקלים על סקר ו-8,000 שקלים על אתר אינטרנט ורשתות חברתיות. איתן כבל מסיעת המחנה הציוני הוציא כ-60 אלף שקלים, ומרב מיכאלי - יותר מ-50 אלף. גם עיסאוי פריג' ממרצ השתמש בכ-60 אלף שקלים.

חברי הכנסת מנחם אליעזר מוזס (יהדות התורה) וניסן סלומינסקי (הבית היהודי) הוציאו סכום ניכר עבור מינוי לביפר: מוזס, שניצל סך הכל 59 אלף שקלים, הורה על תשלום של 1,829 שקלים עבור הביפר. סלומינסקי, שניצל 63 אלף שקלים, הקצה 2,500 שקלים עבור המנוי לביפר.

בסאל גטאס מהרשימה המשותפת, שהושעה לאחרונה מהמליאה לאחר הפגישה עם משפחות המחבלים, הוציא 56 אלף שקלים – מתוכם 36 אלף שקלים על שכירות לשכה פרלמנטרית. חברו לסיעה מסעוד גנאים היה זכאי לנצל 56 אלף שקלים – והוא השתמש ב-51 אלף. מתוכם, 24 אלף שקלים יועדו לשכירות ואחזקת לשכה פרלמנטרית ו-7,000 שקלים על הדפסות ופרסומים.

ינון מגל, שכזכור התפטר לאחר שהועלו טענות להטרדה מינית מצידו (התיק נסגר לפני מספר חודשים), ניצל 32 אלף שקלים – מתוכם 14 אלף ללימוד שפה ו-12 אלף למחשבים. גם ח"כ עמיר פרץ (התנועה והמחנה הציוני) השקיע 3,998 שקלים על לימודי שפה. חסכן נוסף שמופיע בדוח הוא יאיר שמיר, שכיהן כשר החקלאות בממשלה הקודמת והוציא רק 21 שקלים על "פרסומים". בינתיים, הדיונים על חשיבות הסעיף התקציבי - במיוחד בעידן הרשתות החברתיות - יימשך, וההוצאות ימשיכו לגדול.