חדשות 2 עם כל הכתבות והדיווחים מהתחום המדיני של ישראל

מדיני

פוליטי-ביטחוני

חדשות
חדשות

אירן מודיעה: התחלנו להעשיר אורניום ברמה גבוהה

הטלוויזיה הממלכתית האירנית הודיעה הבוקר בשידור חי כי החל תהליך העשרת האורניום לרמה של 20 אחוז בכור הגרעיני בנתאנז, כשעל התהליך מפקחים לטענתם אנשי או"ם. בתחילת השבוע הודיע אחמדינג'אד על כוונתו להעשיר אורניום ולא להיענות לדרישות המערב לפשרה. בדרך לפיצוץ?

סוכנויות הידיעות | חדשות 2 | פורסם 09/02/10 09:41 
play
שלח לחבר
סגור
שתף
סגור

אחרי ההבטחות, הגיעו המעשים: הטלוויזיה הממלכתית בטהרן מדווחת הבוקר כי אירן החלה להעשיר אורניום ברמה גבוהה, בשיעור של 20 אחוזים.

על פי הדיווח שהועבר בשידור חי בטלוויזיה האירנית, תהליך העשרת האורניום נעשה בנוכחות פקחים בין-לאומיים בכור הגרעיני בנתאנז. העשרת האורניום החלה, לטענת האירנים, אחר שבתחילת השבוע הכריז אחמדינג'אד על הכוונה להתחיל בהעשרת אורניום, ואחרי שאתמול הודיעו על כך האירנים רשמית לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית.

אתמול התבטא בנושא עלי אכבר סאלחי, יו"ר הסוכנות לאנרגיה אטומית באירן, שהמשיך את הקו התוקפני בו נוקטים בימים האחרונים בכירים אירנים הקוראים להרחבת הפעילות הגרעינית של אירן, ואמר: "בשנה הקרובה נקים עוד עשרה מתקנים להעשרת אורניום".

אחמדינג'אד: "לא צריכים סיוע מהמערב"

בתחילת השבוע אמר נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד בראיון שהעניק לרשת טלוויזיה מקומית כי כבר בימים הקרובים תחל אירן בהעשרת אורניום בעצמה לרמה של 20 אחוז - רמה המאפשרת פיתוח גרעיני למטרות צבאיות. "הצהרנו כבר בעבר בפני מדינות המערב כי אנחנו לא צריכים מהם שום סיוע, אנחנו יכולים להעשיר אורניום אותו בעצמנו", כך לדברי נשיא אירן.

האירנים הצהירו כבר בחודש נובמבר שעבר כי יבנו עשרה מתקנים חדשים להעשרת אורניום, זאת כחלק מהרחבת התוכנית הגרעינית שלהם. למרות ההצהרה, האירנים לא הגדירו באופן מפורש מתי יחלו בבניית המתקנים. גורמים מערביים מעריכים כי שורת הראיונות וההצהרות שמגיעים מפיהם של בכירים אירנים בימים האחרונים נועדו לזרז את המגעים בין אירן לאו"ם.

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
ערוציmako
תכניות
makovod
הורוסקופ
מזג האוויר
סדנאות
סלולר
מתכונים
Netex