בערבו של היום (ג') שבו פורסמה החלטת האיחוד האירופי הקובעת כי הסכמים עם ישראל לא יחולו על יהודה, שומרון והגולן, הגיב ראש הממשלה נתניהו בחריפות כלפי הצעד והבהיר: "לא אתן שיפגעו במאות אלפי הישראלים שחיים ביהודה ושומרון, ברמת הגולן ובירושלים - בירתנו המאוחדת". במקביל, תבקש ישראל מהאיחוד האירופי לדחות הסנקציות עד לקבלת הבהרות בנושא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

 "הייתי מצפה ממי שהשלום והיציבות באזור באמת עומדים לנגד עיניו, שיתפנה לדון בנושא הזה אחרי שיפתור בעיות קצת יותר דחופות באזור כמו מלחמת האזרחים בסוריה, או המרוץ של אירן להשיג נשק גרעיני", אמר נתניהו. "אנחנו לא נקבל שום תכתיבים חיצוניים על הגבולות שלנו", הוסיף, "הנושא הזה יוכרע אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים".

מוקדם יותר היום הגיב שר האוצר יאיר לפיד על החלטת האיחוד האירופי לייצר הבחנה בין מוצרים ישראליים המיוצרים מעבר לקווי 67', ואמר כי מדובר ב"החלטה אומללה שנעשית בתזמון גרוע ומחבלת במאמצים שעושה מזכיר המדינה האמריקני להביא את שני הצדדים לשולחן המשא ומתן".

"ההחלטה האחרונה היא חלק משורה ארוכה של החלטות הגורמות לבידודה של ישראל בעולם", אמר לפיד. "הזמן אינו פועל לטובתנו, וכל יום שבו ישראל אינה נמצאת במשא ומתן לשלום הוא יום שבו נפגע עוד יותר מעמדנו הבינלאומי", הבהיר לפיד.

שר האוצר ציין עוד כי החלטת האיחוד האירופי מאותתת לפלסטינים כי "אין שום מחיר בינלאומי או כלכלי לסירובם המתמשך לשוב לדיונים ,וגורמת להם להאמין שישראל תיאלץ להכינע ללחץ הכלכלי והמדיני", הסביר.

גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר כי ישראל תמשיך ביהודה ושומרון לפעול על פי ראות עיניה."זה לא חדש שמדינות רבות בעולם מתייחסות לשטחי יהודה ושומרון כשטח כבוש ובהתאם לזה הן פועלות", אמר יעלון בביקורו במכון דוד ברפאל. "לנו יש את המדיניות שלנו באשר ליהודה ושומרון ונמשיך לפעול לפי המדיניות והאינטרסים שלנו".