חדשות 2 עם כל הכתבות והדיווחים מהתחום המדיני של ישראל

מדיני

פוליטי-ביטחוני

חדשות
חדשות

ביידן ב-2007: "להקל בעונשו של פולארד"

סגן נשיא ארה"ב צוטט אתמול כאומר "אובמה שקל לשחרר את ג'ונתן פולארד, אבל אמרתי לו 'על גופתי המתה'", אך היום מזכירים בוועד לשחרור פולארד ריאיון של ביידן מ-2007, כשהיה סנטור, אז הייתה רוח הדברים מעט שונה. עם זאת, גם אז הבהיר ביידן: לא נחון את פולארד

יוסי זילברמן | חדשות 2 | פורסם 02/10/11 11:51 | עודכן 02/10/11 17:19

ג'ו ביידן. ארכיון (צילום: רויטרס)
ג'ו ביידן. "להקל בתנאים - לא לחנינה"
צילום׃  רויטרס
"יש היגיון להקל בתנאיו של פולארד" - את המשפט הזה אמר ג'ו ביידן, אז סנטור דמוקרטי, בשנת 2007, מי שמצוטט היום כסמן הניצי יותר בנוגע לשחרורו של האסיר הישראלי ג'ונתן פולארד מן הכלא בארה"ב.

בריאיון לתחנת טלוויזיה יהודית אמריקנית הוסיף ביידן, "יש היגיון להשקפתי מדוע יש להקל בעונשו של פולארד. יש היגיון בהקלות אבל אין אפשרות לחנינה על בסיס מה שאנו יודעים שקרה", הסתייג מיד הסנטור.

"לאפשר חנינה בעצם יהווה סוג של שקר, לפי הגישה שישנם חוקים מסוימים שיש לכבד. אתה לא יכול להעביר מידע מסווג, נקודה. אפילו לחבר קרוב, גם אם זו הייתה בריטניה היינו נוהגים בצורה זהה", אמר.

פולארד. מבית החולים לבית הכלא (צילום: AP)
ג'ונתן פולארד
צילום׃  AP

למרות זאת, בוועד למען שחרורו של פולארד מביעים אופטימיות זהירה ביחס לדברים ומעריכים כי ביידן "ספג את המכה" עבור הנשיא אובמה, "בניסיון להוריד את עוצמת הביקורת על התעלמותו של אובמה מפניותיהם של עשרות בכירים אמריקנים בקריאה לשחרורו של הסוכן הישראלי לנוכח חוסר הפרופורציה של עונשו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן