נתניהו. ממדר או ממודר? (צילום: רויטרס)
נתניהו. ממדר או ממודר? | צילום: רויטרס

כשדלת חדר ועדת החוץ והחוץ והביטחון של הכנסת נסגרה היום (שני) וראש הממשלה בנימין נתניהו החל לשטוח את סקירתו, לחברי הכנסת היה נדמה שישמעו בפירוט על המאמצים המדיניים בין ישראל לפלסטינים ועל התיווך האמריקני לקראת תכנית הממשל שאמורה להיות מונחת על השולחן בשבועות הקרובים - אלא שראש הממשלה לא מיהר למסור פרטים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"או שהוא ממודר או שהוא ממדר, אבל הוא חסך מאוד בפרטים ורק אמר שהוא שומר על האינטרסים הביטחוניים והלאומיים של מדינת ישראל וכי הוא הבהיר את העמדה הזאת לאמריקנים", סיפר לחדשות 2 אחד מהח"כים שהשתתפו בוועדה. במסגרת הדיון, אמר נתניהו לחברי הכנסת כי יחסי החוץ של ישראל בפריחה ואף חילק לחברי הכנסת עותק מצולם של מאמרו ב"אקונומיסט". הוא נשאל על ידי חברי הכנסת מדוע הוא לא ממנה שר חוץ במשרה מלאה והשיב: "כי אני נהנה מהתפקיד".

"נתניהו היה כבוי ולא היה בשליטה"

חברי כנסת מהאופוזיציה, ביניהם איילת נחמיאס ורבין, יואל חסון ואיל בן ראובן, השמיעו השגות בכל הנוגע לתקציבי משרד החוץ, כשמנכ"ל משרד החוץ יובל רותם נוכח בדיון. חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין העירה: "עם איזה משאבים בדיוק עושים התרחבות במשרד החוץ?"

סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי לא נכחה בדיון. כשנתניהו נשאל על כך הוא החזיר בשאלה: "באמת, למה לא הזמנתם אותה?", ח"כ ציפי לבני אמרה לו: "אני בטוחה שהוא בארץ, שמעתי שהיא בעוצר יציאות לחו"ל".

האזינו לקטע מתוך הפרק החדש (צילום: פלאש 90, חדשות)
חוטובלי. לא נכחה | צילום: פלאש 90, חדשות

נתניהו, שייסע בסוף השבוע לפריז ולבריסל לפורום שרי החוץ של האיחוד האירופי, אמר בוועדה כי זוהי נסיעה תקדימית. ח"כ לבני הטיחה בו: "אני עשיתי את זה כבר ב-2007". ח"כ נוסף שהשתתף בוועדה וביקש לשמור על עילום שם סיפר: "הרושם היה שנתניהו לא מרוכז. הוא היה כבוי למרות שזה האלמנט שלו. הוא ענה על שאלות, אבל לא היה מאוד בשליטה".

נתניהו למצלמות: "אנחנו בפריחה מדינית חסרת תקדים"

"אנחנו למעשה נמצאים בפריחה מדינית חסרת תקדים בתולדותיה של ישראל", אמר נתניהו למצלמות בפתח הדיון. "אנחנו בקשר רציף עם מספר הולך וגדל של מדינות בשש יבשות - אם מפרידים בין צפון אמריקה ודרום אמריקה שבהן ביקרתי השנה. בכל אחת מהן, נערכו מפגשים ותיאומים והסכמים עם ראשי המעצמות: בראש ובראשונה עם ארה"ב, עם סין, עם רוסיה, עם הודו, עם יפן ועם מדינות רבות ב-G20. אנחנו מתפרסים באפריקה, באמריקה הלטינית, באסיה, במדינות מוסלמיות וגם בתוך המזרח התיכון. שינויים גדולים. השינויים הללו אינם אוטומטיים, הם תוצאה של מדיניות".

"המדיניות הזאת מערבת שני יסודות חזקים: העוצמה הטכנולוגית-כלכלית של ישראל, שכל המדינות מעוניינות בה; והעוצמה המודיעינית-צבאית של ישראל, שכמעט כל המדינות מעוניינות בה", המשיך נתניהו. "את זה אנחנו שוזרים יחד לעוצמה מדינית שבאה לידי ביטוי גם בהידוק הקשרים הבילטרליים - ואם כי זה ייקח כמה שנים, גם במולטילטרליים. לדוגמה, מקסיקו החליטה לשנות עשר מההצבעות שלה עכשיו בעצרת הכללית של האו"ם, והודו כבר שינתה. יש דברים שמתרחשים אפילו בעולם הערבי, ועל זה נדבר בתוך הוועדה, שינויים מרחיקים. אבל הדבר החשוב ביותר הוא המרקם הבילטרלי שבה ישראל הופכת בהדרגה לכוח עולמי עולה בגלל הנכסיות שלה", סיכם ראש הממשלה.