טורקיה ממשיכה במתקפה נגד נתניהו (צילום: רויטרס, חדשות)
ארדואן ונתניהו, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

גורמים רשמיים בטורקיה מאשרים היום (שישי) את הדיווחים על הבנות ראשוניות שהושגו עם ישראל לקראת פיוס - לאחר חמש שנים של מתיחות מדינית בין שני המדינות. עם זאת מבהירים באנקרה כי הדברים עדיין אינם סגורים לחלוטין. גורמים בירושלים מדגישים כי למרות הדרישה הטורקית - הסגר על עזה לא יוסר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשיחה עם העיתון "דיילי הורייאט" הטורקי, אמר גורם רשמי בממשל הטורקי: "עדיין לא הגענו להסכם, אבל אנחנו עשויים לראות תוצאות בקרוב מאוד". בכיר נוסף במשרד ראש הממשלה הטורקי אמר כי השיחות בין הצדדים נמשכו תקופה ארוכה והיו "חיוביות אך ללא הבנות רשמיות".

אל ההבנות הגיעו הצדדים בעקבות שיחות חשאיות שקיימו ראש המוסד הנכנס יוסי כהן ונציג ישראל בוועדה לחקר אירועי המרמה יוסי צ'חנובר שנפגשו עם שר החוץ הטורקי בשוויץ. על פי ההסדר ישראל תקים קרן פיצויים בסך 20 מיליון דולר לנפגעים במשט ובתמורה כל התביעות נגדה יבוטלו. במקביל, השגרירים יוחזרו לשתי המדינות.

ראש המוסד: סיכוי להסכם שלום כולל (צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות)
יוסי כהן ונתניהו | צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות

על פי הפרסום בחדשות 10, סוכם בנוסף בין הצדדים כי איש החמאס סלאח ערורי לא יורשה להיכנס לטורקיה, והיא לא תאפשר את פעילותו משם. בנוסף, אחרי חתימת ההסכמות יחלו דיונים להנחת צינור גז מישראל לטורקיה ומכירתו, צעד שמתאפשר לאחר אישור מתווה הגז.

סימן השאלה העיקרי שניצב כעת הוא הדרישה של נשיא טורקיה ארדואן להסיר את המצור מעל רצועת עזה, דברים שעליהם חזר רק בשבוע שעבר. גורם ישראלי בכיר הדגיש אמש כי "לא ניתבה כל התחייבות להסרת הסגר במסגרת ההבנות עם טורקיה". כעת ניתן להמתין ולראות האם בטורקיה יסכימו לוותר על הסעיף הנפיץ.