מסר את הקלטות, ח"כ דוד ביטן (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
לדחות ב-3 חודשים, ביטן | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ ביטן, העביר אמש (שני) דרישה למפלגת בית היהודי לדחות בשלושה חודשים את ההצבעה על החוק לסיפוח מעלה אדומים שאמורה להתקיים מחר. דרישתו של ביטן מגיעה על רקע הפגישה בין ראש הממשלה נתניהו לשליחו של הנשיא טראמפ למזרח התיכון. חבר הכנסת סמוטריץ' מיהר להביע דעתו על הבקשה "אין לנו מה להסתיר". לפי שעה לא ידוע אם ההצעה השנויה במחלוקת תעלה להצבעה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתום חילוקי דעות בקואליציה: האם נכון להצביע על הצעת החוק לסיפוח מעלה אדומים, בזמן שהותו של שליח טראמפ למזרח התיכון בישראל, העביר יו"ר הקואליציה דוד ביטן בקשה רשמית לדחייה. זו הפעם השנייה שההצבעה על הצעת החוק נדחית לבקשת הליכוד.

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי, ומיוזמי החוק, לא נשאר חייב והגיב בטוויטר: "אין שום הצדקה להסתיר מידידתנו שמעבר לים את התמיכה הציבורית והפוליטית הרחבה בהחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים תחילה. החוק על סדר היום".

נתניהו נפגש מוקדם יותר בירושלים עם ג'ייסון גרינבלט, שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ למשא ומתן בינלאומי. בפגישה שארכה למעלה מ-5 שעות, השניים אישרו מחדש את המחויבות המשותפת לקידום שלום בר-קיימא בין ישראל לפלסטינים.

"מה קרה למדינה יהודית ודמוקרטית?!" (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
"אין סיבה להסתיר", סמוטריץ' | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

בתום פגישתם פרסם משרד ראש הממשלה כי: "ראש הממשלה אמר לגרינבלט שהוא מאמין שתחת הנהגתו של הנשיא טראמפ, יהיה אפשר לקדם שלום בין ישראל לכל שכנותיה, כולל הפלסטינים, ושהוא מצפה לעבוד באופן הדוק עם הנשיא טראמפ לשם מימוש מטרה זו".

עוד נמסר כי: "ראש הממשלה נתניהו ומר גרינבלט דנו בנושא הבנייה ביו"ש בתקווה להגיע לנוסחה שתוביל למטרה לקדם שלום וביטחון".

חוק החרם קודם, השגריר זומן (צילום: פלאש 90, חדשות)
במחלוקת, מעלה אדומים | צילום: פלאש 90, חדשות

ראשי שדולת ארץ ישראל, ח"כ יואב קיש (ליכוד) וח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי), החליטו להותיר את הצעת החוק לסיפוח מעלה אדומים על שולחנה של ועדת השרים לענייני חקיקה, ולא לאפשר את דחייתה בשבועות נוספים. כעת הם דורשים משרי הוועדה להצביע על אישור ההצעה ולהתקדם בהליכי החקיקה.

מנגד, גורמים מדיניים טוענים כי ההצבעה על החוק בזמן ביקורו של גרינבלט תשדר מסר שעלול לפגוע במרקם היחסים בין ישראל לארצות הברית, לאחר ששתי המדינות סיכמו על "גיבוש צוות" בנושא ההתנחלויות. לדברי הגורמים, המהלך עלול להתפרש כקביעת עובדות בשטח.

"מבחינתי הצעת החוק על השולחן", אמר יוזם החוק, ח"כ סמוטריץ', בשיחה עם חדשות 2 Online. "אני משאיר את החוק כל שבוע על השולחן ומעריך שתהיה הזדמנות להעביר אותו. אני מעריך שברגע שהוא יעלה להצבעה הוא יעבור. אף אחד לא יוכל להצביע נגד, אם הוא יעלה".

ההצעה לסיפוח מעלה אדומים הייתה אמורה לעלות כבר בשבוע שעבר, אלא שלבקשתו של נתניהו היא נדחתה בשבוע. על פי הצעת החוק, "המשפט, השיפוט והמנהל של המדינה יחולו בשטח מעלה אדומים ויקבעו את מעמדו כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל". השר נפתלי בנט כבר הודיע כי יקדם את החוק בכנסת לאחר שההצעה תעבור את המשוכה הראשונה של ועדת השרים.