בקיץ הקרוב תטיילו בפיונגיאנג? קוריאה הצפונית מסעירה כבר תקופה ארוכה את העולם - מסנקציות בינלאומיות ועד ניסויי טילים ואיומים, כמו זה שבוצע רק הלילה (בין שבת לראשון). היום מתברר כי חברת תיירות ישראלית קיבלה זיכיון בלעדי להנפקת ויזות תייר רשמיות למדינה המסוגרת - יעד אליו הגיעו ישראלים בודדים עד כה. חברת "תרבותו" מקבוצת אופקים תציע כבר באביב ובקיץ הקרוב ביקורים במדינה הרודנית והמסוגרת.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בחברת "תרבותו" הודיעו הבוקר (ראשון) כי באביב הקרוב, בחודשים אפריל-מאי 2017, ייצאו ארבעה טיולים מאורגנים לצפון קוריאה. מדובר בהסכם שיתוף פעולה בלעדי עם המדינה, שלא מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ישראל. כמו כן, אמנם צפון קוריאה לא נחשבת מדינת טרור, אך עשיית עסקים עמה נחשבת להפרה של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם, אליהן ישראל מחויבת.

"צפון קוריאה היא ללא ספק אחת המדינות המסקרנות ביותר בעולם כיום", אמר חיים פרס, מנהל מותג "תרבותו". זוהי מדינה סגורה, מנותקת משאר העולם, כולל משכנותיה, ואשר רב הנסתר על הנגלה אודותיה".

לפי נתוני החברה, עד היום טיילו בצפון קוריאה כ- 100 ישראלים בלבד במסגרת טיולים מאורגנים. עד כה הורשו ישראלים לקבל ויזת תייר לצפון קוריאה רק דרך גורמים בסין, אך כעת סוכנות הנסיעות הלאומית של צפון קוריאה ("KISTC") מכבדת את אשרות התייר לישראלים. במשרד החוץ מרגיעים ומודיעים כי "אין אזהרת מסע לצפון קוריאה ולא קיים איסור ספציפי. כמובן שאנחנו ממליצים על משנה זהירות שכן אין יחסים דיפלומטים עם צפון קוריאה אך היא לא מוגדרת מדינת אויב".

"האחריות - על הנוסעים". קוריאה הצפונית (צילום: רויטרס)
"רב הנסתר על הנגלה" | צילום: רויטרס

שיעור פשיעה נמוך - במדינה בלי כספומטים

בחברת התיירות הדגישו גם כן כי התיירות אינה מושפעת מהאירועים הפוליטיים והביטחוניים במדינה, שרק הלילה שיגרה טיל בליסטי ועוררה זעם בינלאומי. "צפון קוריאה מתגאה באחד משיעורי הפשיעה הנמוכים ביותר בעולם ותיירים מרגישים בה מאד בטוחים", נמסר.

בעקבות ההסכם בעלי דרכון ישראלי יוכלו לקבל ויזת תייר לצפון קוריאה - אם כי עיתונאים מקצועיים ואזרחי דרום קוריאה אינם יכולים לקבל אשרת תייר רגילה ונדרשים להגשת בקשות מיוחדות לשלטונות. עבור הנסיעה נדרש התייר הישראלי להוציא ויזת תייר לסין עם שתי כניסות.

האטרקציה החדשה לישראלים? (צילום: רויטרס)
האטרקציה החדשה לישראלים? | צילום: רויטרס

התייר שמטייל במדינה המסוגרת יכול להביא כיום טלפונים סלולריים ומחשבים ניידים ולהשתמש ברשת המקומית - אך הגישה לאינטרנט היא רק בתחומי המדינה ותקשורת בינלאומיות מתבצעת רק במלונות. כמו כן, ישנם מקומות בהם אסור לצלם - בעיקר מסיבות צבאיות. ניתן להשתמש בדולר, אירו ויואן סיני - בעוד המטבע המקומי "וון" אסור לשימוש על ידי תיירים. ההמלצה לנוסעים היא להצטייד בכסף מראש, מכיוון שאין כספומטים או דוכנים להמרת מטבע במדינה.