ניצה שמואלי, אימו של הלוחם בראל חדריה שמואלי שנהרג מירי מחבל בגבול עזה, התראיינה הערב (שישי) ב"אולפן שישי" והגיבה על תחקיר צה"ל שפורסם הבוקר. שמואלי אמרה דברים קשים על ראש הממשלה בנט. היא סיפרה שבנט שלח לה מכתב ניחומים, אבל היא קרעה אותו מבלי לקרוא אותו. עוד אמרה: "מסרתי אותו למדינה ולא היה מי שישמור עליו". במקביל, בנט אמר בפורום המטכ"ל: "למשפחה מותר הכול, אבל בז לפוליטיקאים שמשליכים את צה"ל לזירה הפוליטית כשק חבטות".

"כל החיים שלי זה בראל", אמרה שמואלי בריאיון. "אני לא יכולה להחזיק את הטלפון ביד. את הבית אני לא יכולה לראות. את החדר שלו אני לא יכולה לראות, הכול חי. הבן שלי גסס בבית החולים. לא ראיתי אותו אפילו פעם אחת. אי אפשר לעכל. ולמה? בגלל המחדל. היום אני יודעת שכל האימונים וכל המטווחים וההכשרה ירדו לטמיון. אני לא מאמינה בצבא ולא מאמינה בממשלה, ולא מאמינה באף אחד".

מפקד פיקוד הדרום אליעזר טולדנו בבית משפחת בראל חדר (צילום: N12)
מפקד פיקוד הדרום אליעזר טולדנו מביא למשפחת חדריה שמואלי את התחקיר | צילום: N12

שמואלי שיתפה עוד על אובדן הנורא: "בראל הוא הכול מהכול", אמרה. "שחקן, זמר, מצחיק ולוחם. בכל מקום שהוא נמצא הוא מככב. כשהוא היה שחקן כדורגל ידעתי שהוא באחריותי. כשהוא היה במכינה הוא היה באחריותי. אבל כשחתמתי לצבא מסרתי אותו למדינה ולא היה מי שישמור עליו". 

על התחקיר: "זה מחדל, צריך מישהו חיצוני"

שמואלי התייחסה גם לתחקיר צה"ל שהובא בפניה הבוקר. "מפקד פיקוד הדרום היה פה עם עוד בכירים. הם אומרים שהם לוקחים אחריות", סיפרה. "אני עד עכשיו לא מבינה איזו אחריות. זה מחדל. יש בי המון כעס. אני רוצה שמישהו חיצוני יחקור. אני לא סומכת על צה"ל. צה"ל הוא כבר לא צבא הגנה לישראל. אני משפחה שכולה לא בגלל מלחמה, אלא בגלל רצח. ברגע שאני שומעת את המפקדים והמח"ט אומרים לי 'לא ידענו שהמחבל החביא אקדח בתחתונים' זה הכעיס אותי נורא".

בראל חדריה שמואלי ז"ל (צילום: דוברות המשטרה)
בראל חדריה שמואלי ז"ל | צילום: דוברות המשטרה

"יש לי כעס על מחבל חמאס, על המערכת ועל הממשלה", הוסיפה שמואלי. "כי המקרה של הבן שלי מתחבר לפוליטיקה. אם ראש ממשלה שלנו יושב עם עבאס, זה רצח מדינת ישראל. בשעה שאני קוברת את הבן שלי משחררים להם הלוואה בתנאים נוחים. ביזיון למדינה".

"ראש הממשלה לא ידע את שם הלוחם, לא ידע באיזה בית חולים הוא נמצא", אמרה עוד שמואלי. "ראש הממשלה מבחינתי הוא ביזיון. ולא משנה מי זה היה. אני לא מבינה פוליטיקה. אתמול הגיע שליח עם 2 מעטפות ושאלתי אותו 'מה זה?' והוא אומר לי 'תפתחי ותראי'. רה"מ בנט שלח לי איגרת תנחומים. הכעיס אותי נורא. קרעתי את 2 המעטפות ואמרתי לו 'תגיד לו תודה רבה'. לא הייתי רוצה גם שיגיע לפה לבית שלי. זה רק ממחיש לי כמה הבן שלי היה עוד קרטון".

בראל חדריה שמואלי (צילום: באדיבות המשפחה)
בראל חדריה שמואלי | צילום: באדיבות המשפחה

כשהיא מדברת בכאב, שמואלי החריפה את הטון: "אם הוא (בנט) לא היה מרגיש בוגד, הוא היה בא ללחוץ לי יד כמו אלפי אנשים אחרים. אני לא מצפה שיתפסו את המחבל ומבחינתי שלא יתפסו. מה זה ייתן? שיאכל וישתה וילמד? ועבאס ידרוש אחרי שנה-שנתיים לשחרר אותו? אני גם לא ראיתי את הסרטונים והתמונות שחמאס פרסם. אני לא רוצה לראות איך הילד שלי נאבק עם המחבל מחור קטן. חשוב לי להודות לכל עם ישראל. אמרתי לעצמי כמה עם ישראל ערב זה לזה".

הרמטכ"ל אביב כוכבי אמר היום בשיחות סגורות כי הנקודה שהוא מזהה בתוך האירוע היא שגיאה טקטית, ושאין פה גרם רשלנות. "הפיקוד בשטח בחר מתוך החלופות השונות בזו הלא נכונה", אמר. "זו שגיאה עם תוצאה קטלנית אבל לא יותר מכך". אתמול רה"מ בנט אמר בפורום המטכ"ל על האירוע: "למשפחה השכולה מותר הכול, אבל אני בז לפוליטיקאים שמשליכים את צה"ל לזירה הפוליטית כשק חבטות. לא יקרה במשמרת שלי"

צועדים בדרך בראל

חניכי 57 המכינות הקדם-צבאיות יתגייסו בשנת הלימודים הקרובה לטובת סלילת 'שביל בראל' בעוטף עזה לזכרו של סמ"ר בראל חדריה שמואלי ז"ל, שהיה חניך במכינת 'דרך ארץ' באשלים לפני גיוסו לצבא. השביל יוקם בצפון הנגב המערבי, ויחבר בין כרם שלום לנתיב העשרה ברצף של 93 ק"מ. כל מכינה תעבוד על מקטע מסוים עד לחיבורו וסיומו של כל המסלול.

השביל ישמש למסעות וטיולים, לא הרחק ממקום נפילתו של בראל ז"ל, ויכלול טיילת להולכי רגל ולרוכבי אופניים. כך ינציחו המשפחה והחברים את בראל ואת אישיותו בחבל ארץ שכה אהב ושעל תושביו הגן בגופו.

הרעיון לשביל נולד כאשר משפחתו וחבריו של בראל חיפשו דרך להנציח את יקירם. בעקבות חיבורו של בראל לעולם המכינות. הם פנו באופן טבעי למועצת המכינות, ויחד הגו את הרעיון לתכנית 'צועדים בדרך בראל'. בימים אלה פתחו המשפחה והחברים של בראל, יחד עם מועצת המכינות בקמפיין גיוס המונים, שבאמצעותו הם מקווים לגייס 250 אלף שקלים לטובת עבודות הביצוע של השביל. לחצו לתמיכה בפרויקט.