ארוסתו של מאבטח הרמטכ"ל לשעבר ארז אפרתי, שלא נכחה היום בהקראת גזר דינו, אינה מתכוונת לוותר על מערכת היחסים שלהם בעקבות הניסיון למעשה סדום שביצע. במהלך דיון בבית המשפט אמרה: "אמתין לו עד שיסיים את עונשו - ואז נינשא".
בגזר הדין של אפרתי נכתב כי אלי העידה בפני בית המשפט ותיארה אותו כאדם אוהב ונותן מעצמו לאחרים ודיברה עליו בהתרגשות והערצה. לדבריה, אפרתי נתן מעצמו לאחרים עד כדי כך שסברה שמדובר בהתנהגות הגובלת בנאיביות. "הייתי מתעצבנת עליו שהוא טוב מדי לכולם", העידה אלי.
בפני הרכב השופטים אמרה שרק מי שאינו מכיר את אפרתי מקרוב מביע פליאה על נאמנותה לאחר המעשה האלים שביצע. לדבריה, אפרתי הוא "בעל אישיות נפלאה" והיא תמתין לו עד שישתחרר. עוד נכתב בגזר הדין כי סמוך לשעה 4:00 בבוקר בליל התקיפה, התקשר אליה אפרתי ולא נשמע לה כלל מוזר או הזוי. לדבריה, הוא אמר לה שנהנה, ביקש ממנה שתכין לו אמבטיה והבטיח שהם עוד מעט יתחבקו.
מקורביה של אלי סיפרו לאחר הקראת גזר הדין כי היא עומדת מאחורי דבריה, ואינה מתכוונת לחזור בה מאירוסיה לאפרתי.
"ד"ר גק'ל ומיסטר הייד"
הרכב של שלושה שופטים בראשות השופט חאלד כבוב שגזרו את עונשו, השוו את התנהגותו של אפרתי לסיפור המוכר על דוקטור ג'קל ומר הייד: "בדמותו של הנאשם כפי שהצטיירה בפנינו אינה עולה בקנה אחד וזאת בלשון המעטה, עם המעשים בהם הודה בבית המשפט. הסתירה התהומית בין הושטת היד לנזקקים ולחלשים לאורך השנים, לעומת הפגנת האכזריות והאלימות, מזכירים את תיאור אישיותו הכפולה של ד"ר ג'קל ומיסטר הייד".
עוד נאמר בגזר הדין כי עורכי דינו טענו שאפרתי "היה נתון במצב של שיכרות עד כי לא היה מודע למעשיו, אך לא נוכל לקבל טענה זו. מעשיו היו התגלמות האלימות והרוע". בהמשך תיארו את התנהגותו של מאבטח הרמטכ"ל כהתגשמות הסיוט ממנו חוששת כל נערה ואישה הצועדת בגפה בשעת לילה"
"העונש משקף את הפגיעה הגדולה במתלוננת", אמרה הבוקר ד"ר דנה פוגץ ממרכז נגה לנפגעות עבירה בקרייה האקדמית אונו, שליוותה את המתלוננת במהלך המשפט. "השופטים התייחסו לחומרה של נפגעות עבירות מין בישראל". לדבריה, "ראוי להחמיר בעונשם של עברייני מין, כמו ארז אפרתי, שעושים שימוש באלכוהול ומבצעים עבירות קשות במקום להפחית את האחריות".
פרקליטתו של אפרתי, עו"ד קרו נהרי הביעה אכזבה מחומרת גזר הדין. "ציפינו שבית המשפט יתייחס גם לנסיבות האישיות ולא רק לחומרת העבירה", אמרה הבוקר מחוץ לאולם בית המשפט לאחר קבלת גזר הדין.
"מלא ברגשות כעס על עצמי"
"מאז אותו בוקר ארור אני מתעורר, אני רואה את דלת הברזל המסורגת והמציאות מכה בי. אני מתמלא ברגשות צער וכעס על עצמי, שהבאתי את עצמי למצב הזה. זה מרגיש כאילו הרגתי מישהו בתאונה, הרגשה איומה ולכל החיים", הוסיף.
"אין לי הסבר. אני לא מאמין שזה קרה, אבל זה קרה ואין לי תשובה. יש בי המון חרטה וסליחה אמיתית. לא העליתי בדעתי שדבר כזה יכול לקרות לי, גם לא עם אלכוהול. בימים הראשונים הייתי בטוח שסיממו אותי. חשבתי שחייב להיות לזה הסבר, לא האמנתי, אין לי הסבר לעצמי". אפרתי ביקש את סליחתה של הצעירה שתקף, שנכחה באולם, ואמר כי הוא "מצר על הפגיעה בה, בנפשה ובמשפחתה".
רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פרשת האונס בנמל ת"א - סיקור מיוחד:
אמה של המתלוננת נגד אפרתי משיבה לראשונה
ארז אפרתי: "יש בי המון חרטה וסליחה אמיתית"
צפו בשחזור של עד הראייה המרכזי לאונס בנמל ת"א







חדשות







= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














