אחד הנאשמים ברצח המאבטח ברשת "חצי חינם" זוכה מחמת הספק
לפני כ-3 שנים נכנסו רעולי פנים לרשת "חצי חינם" בחולון כדי לשדוד את הפדיון שנצבר לפני חג הפסח. השוד הפך לרצח אלים שבמהלכו נורה למוות המאבטח יום טוב דואק שעבד בסניף. הבוקר, בתאריך יום הולדתו של דואק, הרשיע ביהמ"ש המחוזי בת"א שניים מהנאשמים ברצח. הנאשם השלישי זוכה מחמת הספק
משפטו נאשם נוסף ברצח, מאור כהן בן ה-21 מחולון, מתנהל בימים אלה. כהן שעבד כמנהל מחלקת הדגים בסופר שבו נרצח דואק, נאשם שמסר מידע פנימי שסייע בתכנון השוד.
הרכב של שלושה שופטים בראשות השופטת שולמית דותן, קיבל את עמדת סניגורו של אפרים כהן, עו"ד ליאור אשכנזי והחליט לזכות אותו מחמת הספק. "בית המשפט קיבל את טענותינו לאחר שהשתכנע כי הלקוח שלנו אפי כהן לא היה בין המתכננים של המעשים שיוחסו לו בתחילה. ניהלנו משפט ארוך ומורכב עם עשרות עדים וחומר ראיות מורכב", סיפר עו"ד אשכנזי.
הכרעת הדין ניתנה ביום הולדתו של הנרצח
בצירוף מקרים מפתיע - היום, התאריך שבו יינתן פסק הדין במשפטם של הנאשמים ברצח, הוא גם יום ההולדת של יום טוב דואק ז"ל. "כנראה יד נעלמה כיוונה זאת מלמעלה שטובי ז"ל, ביום הולדתו, יזכה להכניס את רוצחיו לכלא לאחר שיואשמו ברצח", כתבה אשתו בבלוג שהוקם לזכרו.
השלושה מואשמים גם בקשירת קשר לביצוע שוד בנסיבות מחמירות וניסיון שוד בנסיבות מחמירות. במרץ 2007 נכסנו שניים מהנאשמים לסניף כשהם רעולי פנים וחמושים באקדחים, בתקווה לנצל את הפדיון הגבוהה שמתקבל בסניפים לפני חג הפסח. על פי כתב האישום הם פתחו באש לעבר המאבטחים, והשוד הפך למעשה לרצח. התמונות הקשות שנקלטו במצלמות האבטחה בסניף חשפו כיצד רעולי הפנים ביצעו הוצאה להורג של דואק.







חדשות









= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














