כך מאזינה לנו גוגל - כל הזמן (צילום: רויטרס, חדשות)
יעמדו למשפט בשיחת וידאו | צילום: רויטרס, חדשות

חפשו אותם: נציגים של חברת גוגל העולמית שאמורים לשמש כעדים במשפט שמתנהל בישראל נגד החברה סירבו להגיע, "בשל המצב הביטחוני" - כך נודע לראשונה לחדשות 2 Online. באופן חריג, החליט השופט להתיר לחקור אותם באמצעות שיחת וידאו מאירלנד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

הדיונים שקבע בית המשפט היו אמורים להתקיים ב-30 בנובמבר וב-1 בדצמבר בבית משפט השלום בתל אביב, אך עורכי הדין של החברה בישראל ביקשו לדחות את מועדי הישיבות או לקיים אותן באמצעות היוועדות חזותית (וידאו קונפרנס). הוא תבע את החברה לאחר שהם לטענתו חילטו לו כספים בחשבון האדסנס שלו (כלי שמציעה גוגל לבעלי אתרים על מנת למכור שטחי פרסום).

בבקשה מטעמם נכתב כי "לאור המצב הביטחוני השורר בישראל, ובמיוחד עקב גל הטרור, הביעו העדים בימים האחרונים חשש ממשי המונע מהם להגיע לישראל בתקופה זו, וביקשו מהנתבעות כי יפנו לבית המשפט הנכבד בבקשה להתיר דחייה קצרה של מספר חודשים לצורך קיום ישיבת ההוכחות בתקווה שעד אז המצב הביטחוני ישתפר".

עו"ד גיא אופיר (צילום: באדיבות המצולם)
עו"ד גיא אופיר | צילום: באדיבות המצולם

עורכי הדין, שמייצגים את שני עובדי החברה באירלנד, שם נמצא המטה הראשי של החברה באירופה, הוסיפו כי לעדים נודע שמדינות שונות פרסמו "מעין אזהרות מסע לישראל, דבר שמטבע הדברים רק העצים את החששות שלהם ושל משפחותיהם". בין היתר הם הוסיפו בבקשה פרסום של משרד החוץ האירי ופרסום של מחלקת המדינה האמריקנית באשר להגעה לישראל.

"לאור האמור לעל, נראה כי חששם של העדים הינו לגיטימי ומובן בהחלט. לפיכך בשלב הנוכחי אין בידי הנתבעות לאכוף ולחייב את העדים להגיע לארץ על מנת להעיד", כתבו עורכי הדין חגית בלייבג וצחי חליו, שביקשו לדחות את הישיבה לסוף הראשון הראשון של שנת 2016.

"באירלנד יש יותר אירועי סכינאות"

עורכי הדין גיא אופיר ואדם ורדי, שמייצגים את התובע, התנגדו לבקשת הנתבעים ואמרו שמדובר בדעות קדומות. "באירלנד ובארה"ב מתרחשים יותר אירועי 'סכינאות' ביחס להיקף האוכלוסייה מאשר בישראל, פשוט שם הם זוכים להד תקשורתי נמוך", ציינו. "בקשת הנתבעות מבוססות על דעות קדומות, היסטריה ואנטי ישראליות". הם ציינו כי לישראל מגיעים בימים אלה תיירים, אנשי עסקים דיפלומטים ועדים, והביאו לדוגמא הגעה של נציג פייסבוק לארץ לצורך עדות בתיק אחר.

עורכי הדין של החברה בארץ הגיבו לעניין וכתבו לבית המשפט כי אזהרות המסע אשר פורטו עדיין תקפות, וכי התובע לא טוען בתגובה לנזק כלשהו שיאונה לו כתוצאה מדחייה קצרה. "אין זה המקום לערוך ויכוח אמפירי על אודות הסיבות השונות בגינן אנשים נפגעים במקומות שונים בעולם, אלא עסקינן בתחושות אמיתיות ומבוססות של העדים אשר שוללות מהם את האפשרות להתייצב לעדות בפני בית המשפט".

כאמור, אתמול החליט השופט מיכאל תמיר שלא לחייב את נציגי גוגל להגיע לישראל והוא התיר לקיים חקירות באמצעות וידאו קונפרנס, אך החליט שעל הנתבעות לשאת בעלויות הכרוכות בכך. "אינני מקבלן את טענת התובע לפי יש לחייב את המצהירים להגיע לישראל בתקופה שבה ניתנות אזהרות מסע בניגוד לרצונם".

לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.co.il

עמוד הפייסבוק של מתן חצרוני