הועברו הסמכויות,  נשות הכותל (ארכיון) (צילום: אושרת בן שמשון, חדשות)
"ראוי שיתפללו במקומן הנוכחי". נשות הכותל | צילום: אושרת בן שמשון, חדשות

המאבק על הכותל נמשך: לאחר שמספר גופים עתרו לבג"ץ שלוש פעמים בטענה שאסור לממשלה לדחות את המתווה שהתגבש ברחבה לתפילה משותפת של גברים ונשים וזרמים שונים ביהדות, הגיבה היום (שלישי) הממשלה והציגה את עמדתה - לפיה אין בכוונתה לדון יותר בנושא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתשובת המדינה, שפסלה את המתווה בהחלטת הממשלה, נכתב כי המתווה אכן הובא בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו, אך זה החליט "לעת עתה" שלא להביא את הסוגיה האמורה לדיון נוסף בנושא.

עוד טענה המדינה בתשובתה, כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלביט אמר כי אין לרשות השופטת יכולת לכפות את המתווה, וזאת בשל "היעדר סמכות שיפוט של בג"ץ" בנושא.

ביחס לעתירה השנייה, בה נטען כי נפל פגם בקבלת החלטת הממשלה בנושא, דחתה המדינה את הטענה והשיבה כי מדובר בסיטואציה משפטית שגרתית בתהליכים משפטיים.

נשות הכותל (ארכיון) (צילום: אושרת בן שמשון, חדשות)
נשות הכותל, ארכיון | צילום: אושרת בן שמשון, חדשות

באשר לעתירה השלישית על החלטה 1075 במסגרתה המליץ צוות מייעץ לממשלה כי מתווה הכותל אכן ייושם, טענה המדינה שלמרות ההמלצה לא מדובר בהבטחה מנהלית ועל כן דחיית המתווה הינה חוקית.

על כן, טענה הממשלה בתגובתה כי "יודגש כי לגישת משיבי המדינה, אין בעובדה כי החלטת הממשלה התקבלה לאחר שבמסגרת עבודת הצוות המייעץ (שכעולה משמו, תפקידו לייעץ לממשלה) התקיים שיח ושיג עם גורמים שונים, ובכלל זאת, עם חלק מהגורמים המעורבים בעתירות שבכותרת, כדי לשנות מהאופי הכללי של ההחלטה הנדונה ומכך שאין המדובר בהבטחה מנהלית מחייבת".

בנוסף, התייחסה המדינה גם לעתירה של ארגון נשות הכותל ונימקה כי עליהן להמשיך ולהתפלל במקומן הנוכחי, "קשת רובינסון" שמחוץ לרחבת הכותל: "ראוי להן לנשות הכותל כי תתפללנה כדרכן ליד הכותל המערבי באתר 'קשת רובינסון' ובלבד שהאתר יוכשר כראוי וכיאות לכניסת אנשים אליו ושהיית אנשים בו".