פרקליטם של בני הזוג נתניהו, יעקב וינרוט העניק אמש (שישי), לפני כניסת השבת ריאיון מיוחד ל"אולפן שישי" ובו התייחס להחלטה להגשת כתב אישום נגד שרה נתניהו ולתיקי החקירות נגד ראש הממשלה. "אני לא רואה שאנחנו מציעים עסקת טיעון או מגיעים לעסקת טיעון גם אם יציעו לנו", אמר עורך הדין. "אנחנו נלחם על הזכאות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

עורך הדין וינרוט התייחס תחילה להחלטה להגיש כתב אישום נגד רעיית ראש המשלה - שרה נתניהו. "אתם ידעתם על העברת דברים באופן שיטתי וקבוע מירושלים לקיסריה, הרי ידעתם וידעתם, והיום אתם רואים מה ידעתם", הטיח פרקליטם של בני הזוג. "אני לא יכול להגיד לך את התשובות שאתן בשימוע, אבל אני מבטיח לך לראות אותך אחרי השימוע, ואז תראה מה ידעתם גם בפרשה הזו".

הפרקליט התייחס גם לטענות שהעלו בני הזוג לגבי תפקידו של אב הבית מני נפתלי בפרשה. "מני נפתלי זה טיעון שסך הכל מתייחס לכמות המנות", אמר עורך הדין וינרוט. "אני מדבר על העיקרון שמוטח בגב' נתניהו, שהיא מעצם זה שהעסיקה מבשלת, לא עלינו, הלכה וקנתה אוכל בחוץ. אז אני אומר לך שלדבר הזה, על הטיעון הזה, לנו יש תשובות על גבי תשובות, גם עקרוניות, גם עובדתיות, הדבר הזה הוא חסר ידיים ורגליים כאישום פלילי".

וינרוט. צפוי להתפטר (צילום: פלאש 90, אורי לנץ, חדשות)
"חסר ידיים ורגליים כאישום פלילי" | צילום: פלאש 90, אורי לנץ, חדשות

לבסוף התייחס עו"ד וינרוט לאפשרות שיבחרו לגשת לעסקת טיעון ואמר שהנושא אינו עומד כלל על הפרק. "אני לא רואה שאנחנו מציעים עסקת טיעון או מגיעים לעסקת טיעון גם אם יציעו לנו", הדגיש הפרקליט. "אנחנו נלחם על הזכאות, יש לנו על מה להילחם אני לא חושב שאנחנו צריכים לוותר פה כהוא זה".

"חובת פרסום השיחות - שגיאה קשה"

עורך הדין וינרוט התייחס במהלך הריאיון המיוחד גם לחקירת פרשת המתנות (תיק 1,000) וקבע כי אין פסול בדרך בה קיבל ראש המשלה מתנות, לכאורה מארנון מילצ'ן. "חוק המתנות קובע, שאם אדם מקבל מתנה על רקע העבודה המקצועית שלו או המעמד שלו, אזי יש בזה פסול או שחייב לדווח", הסביר הפרקליט וינרוט. "כשהוא מקבל את זה בצורה חברית, גם אם זה בצורה גועלית, כמו שאתם מתארים, גם אם הוא ביקש או דרש אותה. ונתניהו לא ביקש ולא דרש".

וינרוט התייחס גם לדרישה ולפרסום של ראש הממשלה את שיחותיו עם שלדון אדלסון ועורך ישראל היום לשעבר, עמוס רגב. "אני חושב שחובת הפרסום שהוטלה במקרה הזה היא שגייה קשה מבחינה משפטית למרות שזה פסק הלכה של ביהמ"ש העליון", טען עורך הדין. אני חושב שזה מטיל עול בלתי סביר על איש ציבור, אבל בעיקרון אני אומר לך שאם ראש הממשלה היה שואל אותי, הייתי אומר לו לפרסם את שיחותיו עם כל עורכי העיתונים".

וינרוט סיים את הריאיון תוך כדי ביקורת על כלי התקשורת שלטענתו מפרסמים סיפורים רבים שרובם, נגמרים בקול ענות חלושה. "תראה מה קרה בתקופה האחרונה, מה עובר עלינו בשנה האחרונה או אפילו בשנים האחרונות", טען עורך הדין וינרוט. "אנחנו מבזבזים אין סוף מלל, אין סוף הודעות, אנחנו יוצרים חדשות בלי סוף, אנחנו זורקים עשרות מיליוני דולרים שצוללים כעופרת במים אדירים על חקירות, ועם מה אנחנו נשארים? חמגשיות וסיגרים, זה מה שיש לנו".

מטעמה של משפחת נתניהו נמסר: "אין כאן שום נהנתנות ושום הונאה - וכך יוכח בשימוע. יש כאן הוצאות מנופחות של מני נפתלי לצד הוצאות לגיטימיות שמוצגות בצורה מעוותת בתקשורת. מעניין שהתקשורת מתמקדת בהוצאה של 359 אלף ש״ח על חמגשיות במשך 30 חודשים. הוצאה זו כוללת גם אירוחים רשמיים וארוחות ערב עם שופטים, שרים, אנשי מערכת הביטחון וישיבות עבודה של ראש הממשלה.

לעומת זאת איש לא בודק הוצאות דומות ואף גבוהות יותר אצל ראשי ממשלה ונשיאים קודמים. למשל הוצאה של כ-30 אלף ש״ח לארוחה פרטית אצל הזוג אולמרט. או למשל גידול בהוצאות בית הנשיא פרס ז״ל מ-20 מיליון ש״ח ל-60 מיליון ש"ח. משום מה הכספים הגדולים הללו לא מעניינים אף אחד - ורק לשרה נתניהו נכנסים לצלחת".