אמש התירה המשטרה לפרסום כי ארבעה בכירים באתר החדשות החרדי "חדרי חרדים", נעצרו בחשד כי במהלך החודשים האחרונים סחטו אישי ציבור, אנשי עסקים ורבנים. במהלך אירועי הסחיטה, אילצו הבכירים באתר מהנסחטים לשלם להם סכומי כסף שונים בתמורה להסרת כתבות בעלות אופי שלילי שפורסמו עליהם באתר.

על פי המשטרה, החשודים נהגו לפנות לקורבנות הסחיטה לאחר פרסום הכתבות השלילות, ודרשו לקבל תשלום בגובה של עד מאות אלפי שקלים תמורת הסרת הידיעה. במסגרת התשלום דאגו מפעילי האתר להסיר תגוביות (טוקבקים) שליליות שנכתבו על ידי גולשים.

העיתון "ישראל היום" מפרסם הבוקר עדויות של גורמים אשר לטענתם, נסחטו על ידי אנשי האתר, ומסמך "הסכם פרסום אלקטרוני" שנחתם לכאורה בין מפעילי האתר לבין מפלגת יהדות התורה. על פי אותו הסכם, שנמצא בידי המשטרה, עולה כי במפלגה הסכימו לשלם למנהלי האתר סכום של 50 אלף שקלים, בתמורה לפרסום "כתבות יחצנות", "צנזור השמצות", וכן אספקת שמות משתמשים פיקטיביים שנועדו לשמש בפורומים של האתר.

ב"יהדות התורה" הדגישו כי לא ידוע להם על קיומו של המסמך, אך אלו החתומים עליו סיפרו כי התקיימו הסכמי פרסום עם אנשי האתר, וייתכן כי המסמך המדובר הוא אחד מהם.

"הם פעלו כמו מאפייה", מספר עד מרכזי בפרשה ומוסיף: "הם כביכול ביקשו פרסום, אך איימו שאם לא אפרסם, לא אהיה מוגן מפרסומים נגדי, וכי הם לא יכולים למנוע כל פרסום שעולה".

"מדובר בניסיונות הכפשה של המתחרים"

עו"ד שרון קינן, פרקליטו של אחד הבכירים באתר, אמר אתמול כי "מרשי טוען שלא נפל פגם במעשיו, הוא הסביר הכל, שיתף פעולה עם החוקרים, ולטענתו מדובר בניסיונות הכפשה של גורמים עסקיים מתחרים, שמטרתם להרוס את העסק שלו".

במסגרת הפרשה, העיד אתמול השר לשעבר אריה דרעי. חוקרי המשטרה ביקשו לדעת האם גם אותו ניסו בכירי האתר לסחוט ובתמורה להימנע מפרסומים שליליים אודותיו. במהלך הדיון בהארכת של החשודים אמר נציג המשטרה כי בחקירה הזאת הועלו שמותיהם של כמה פוליטיקאים בכירים.

החשודים נעצרו והובאו לבית משפט השלום בירושלים, שהאריך את מעצרו של מנכ"ל האתר עד ליום חמישי, בעוד שאר החשודים שוחררו למעצר בית עד לסוף השבוע הקרוב. במשטרה מדגישים כי החקירה נמשכת, וכי צפויים מעצרים נוספים במסגרת הפרשה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק