N12
פרסומת

חשד: צעיר מטבריה העתיק את כרטיסי האשראי שנחשפו - וחגג

כשההאקר הסעודי פרסם את רשימת כרטיסי האשראי באינטרנט, הוא בטח לא חשב שדווקא ישראלים ינצלו אחד את השני באמצעות הפרטים שנחשפו. המשטרה חוקרת חשד לפיו צעיר בן 18 רכש ערכת קולנוע ביתית, סמארטפון וטאבלט באמצעות מספרי כרטיסי אשראי שהעתיק מהרשימה שפורסמה. הצעיר נעצר על ידי שוטר שהזדהה כשליח

יוסי מזרחי
פורסם:
הקישור הועתק
הנקודות עומדות להיעלם: מהרו לנצל
בין המוצרים ברכש: סמארטפון וטאבלט | צילום: רויטרס

הגונב מגנב פטור? צעיר בן 18 מאזור טבריה החליט לנצל את הפריצה של ההאקר הסעודי למאגרי מידע ברשת בהם הופיעו מספרי כרטיסי אשראי של ישראלים. על פי החשד, הצעיר הזדרז לפתוח את הרשימה שפורסמה באתרי האינטרנט השונים, להעתיק משם פרטים של כרטיסי אשראי ולהזמין לביתו מוצרים שונים בשווי אלפי שקלים.

בין היתר, הוא הזמין מערכת קולנוע ביתית, סמארטפון מסוג סמסונג גלקסי, טאבלט ועוד. במבצע משולב של חברות הביטוח של חברות האשראי שהתקיים הבוקר, נשלח שוטר ממפלג ההונאה שהתחזה לשליח והביא לבחור את הקופסאות אותן כביכול הזמין באמצעות כרטיסי האשראי.

לאחר שלקח ממנו את המשלוח, הזדהה ה"שליח" כשוטר ועצר אותו במקום. החשוד מועבר בשעה זו לחקירה ביחידת ההונאות של המשטרה ויובא מחר לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בעכו.