לאחר תדרוך המשטרה: בית המשפט אסר לפרסם את פרטי הפרשה
דקות ספורות לאחר שהמשטרה כינסה מסיבת עיתונאים מיוחדת ופרסמה פרטים חדשים מחקירת הרצח בברנוער, שהובילו למעצר החשודים, הודיע בית המשפט: צו איסור הפרסום נותר על כנו ואין לפרסם כל פרט מפרטי החקירה


אחרי ההתפתחויות הדרמטיות וסדרת המעצרים וכשערפל אופף את נסיבות הרצח, כינסה המשטרה תדרוך לעיתונאים במהלכו פרסמו השוטרים את פרטי השתלשלות האירועים בליל הרצח ב-1 באוגוסט 2009. הפרטים פורסמו כבר בטלוויזיה ובאתרי האינטרנט, אלא שאז נעשתה פניית פרסה ולבקשת עורכי הדין של החשודים הטיל שוב בית המשפט צו איסור פרסום גורף על כל פרטי הפרשה, ולמעשה חזרנו לנקודת ההתחלה.
בית משפט השלום בתל אביב האריך אתמול בשלושה ימים את מעצרו של החשוד הרביעי בפרשת הרצח במועדון הברנוער בתל אביב, בהסכמת הצדדים. האיש שנעצר, אדם ידוע בקהילה ההומולסבית, לא קשור לרצח עצמו, אולם הוא חשוד כי הסתיר פרטים מהותיים הקשורים למניע לרצח, למרות שלא נכח בזירה עצמה.
בתום הדיון על הארכת המעצר, התנהל דיון על התרת צו איסור הפרסום בפרשה בו הוחלט כי היום יותרו לפרסום חלק מהפרטים ואף פרטים מזהים אודות חלק מהחשודים. "לא ברור מי הגה את המושג המוזר 'בכיר בקהילה'", התייחס השופט בדיון לפרסומים בתקשורת, "מושג המעלה על הדעת ארגון חשאי וזדוני, משל לזקני ציון, שבו יש בכירים יותר וזוטרים יותר השותפים להתארגנות חשאית. ניתן היה להשתמש במושג פעיל או מוכר בקהילה, ובכך להגביר את הדיוק".
פענוח הרצח בברנוער - סיקור מלא:
