מפכ"ל המשטרה נאם בכנס פתיחת שנת המשפט של לשכת עורכי הדין, והתייחס לאחד הנושאים הבוערים בנושא אכיפת החוק - יחס השוטרים לקהילת יוצאי אתיופיה. בדבריו סיפק הסבר מפתיע ואף מעורר מחלוקת ליחס התוקפני של השוטרים כלפי בני הקהילה: "בכל המחקרים בעולם, ללא יוצא מן הכלל, הוכח שמהגרים יותר מעורבים בפשיעה"

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אלשיך הוסיף: "המחקרים גם מגלים שצעירים מעורבים יותר. שני הדברים האלה מתלכדים, כמו שקורה כאן בארץ עם כל העליות, ואז אנו ערים לאחד מתוצרי הלוואי של התופעה והוא פוטנציאל 'שיטור היתר'". לאחר מכן הדגיש המפכ"ל: "כאשר שוטר פוגש חשוד, מטבע הדברים המוח חושד בו יותר מאשר היה מישהו אחר".

המפכ"ל התייחס גם למסקנות הוועדה הממשלתית שעסקה בנושא: "התחלנו לטפל בזה באיחור. במשך כשנה יש תכנית מאוד הדוקה יחד עם מנהיגי הקהילה. אנו פועלים לצמצום שיטור היתר. בסקרים האמון אצל יוצאי אתיופיה הוא בעלייה במשטרה. אני שמח שיש לנו פרטנרים מקרב הקהילה שעובדים איתנו כבר שנה לקירוב הלבבות. חלק מהעשייה כוללת יעדים של סגירת תיקים, בדגש על תיקי 'חיכוך' החשודים בשיטור יתר. הדרך עדיין ארוכה, אך כאמור אנו זוכים לשיתוף פעולה אמיתי וכן".

פרויקט מיוחד (צילום: חדשות 2)
מחאת בני העדה בשנה שעברה | צילום: חדשות 2

קודם לכן התייחס המפכ"ל לשיפור היחס בין האזרחים למשטרה: "אנו נחשבים כאחת המשטרות הטובות בעולם. בשל הסיבה שאנו משטרה לאומית ויחסית קל לעשות אינטגרציה. זה לא מאפיין חלק מהמשטרות הדמוקרטיות בעולם". כמו כן התייחס המפכ"ל לאתגרי המשטרה: "הזנחנו את השיטור במזרח ירושלים לאורך שנים. זהו אתגר שמחזיר משילות מוריד פשיעה וטרור. מאז גל הטרור מאות רבות של שוטרים עולים לתגבר אותה, מדובר בהוצאות רבות". 

"האתגר השני הוא של ערביי ישראל גם שם השירותים בתחום השיטור היו לא איכותיים, התחנות מחוץ לשטח לא בסדר עדיפות, המשמעות אלימות, פשיעה קשה, זה המחיר הגבוה ביותר ופשיעה שזלגה למגזרים אחרים", הדגיש. אלשיך הוסיף כי עד כה נרשמו הישגים בשטח: "יש תביעה מאיתנו לשיטור ושיתוף הפעולה שאנו מקבלים הוא מרשים ביותר. ואני מאמין בזה. ללא ספק לעולם יהיו דברים שצריך לתקן".