אדלסון ונתניהו, ארכיון (צילום: אפי צפריר / פלאש 90 / רויטרס)
אדלסון ונתניהו. ארכיון | צילום: אפי צפריר / פלאש 90 / רויטרס

בתום פחות משעתיים, הסתיימה עדותם של בני הזוג שלדון ומרים אדלסון במסגרת "תיק 2000". הבעלים של העיתון "ישראל היום" ורעייתו הגיעו הבוקר (ראשון) למסור עדות במשרדי יחידת להב 433 של המשטרה בלוד. מדובר בתיק 2000 - בחקירה שעוסקת בפגישות נתניהו עם המוציא לאור של ידיעות אחרונות נוני מוזס, יריבו העסקי של אדלסון שבעיתונו התנוססה לא פעם הכותרת "אימפריית הרשע של מוזס".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מרים אדלסון, היא המנהלת בפועל של הקשר בין העיתון "ישראל היום", לבין משפחת אדלסון והיא תושאלה היום בפעם הראשונה. חשוב להדגיש שמי שמקבל בסופו של דבר את ההחלטות זה רק אדלסון, כפי שאמר והדגיש בעדותו הראשונה, לאחר שהשאלות אודות מעורבותו במה שנאמר בשיחות בין נתניהו ומוזס, הכעיסו אותו. העדות של אדלסון נמשכה כשעה, ומדובר היה בעיקר בהשלמה שנדרשה מעדותו הראשונה, ומכיוון שהיה בארץ הוא התבקש להגיע.

בחודש שעבר כבר העיד אדלסון וטען בין השאר כי לא ידע דבר על פגישות נתניהו עם מוזס - וממילא לא נשאל מראש על הבטחות שהבטיח נתניהו לכאורה באותן פגישות. אדלסון גם לא הסתיר מחוקרי המשטרה את כעסו על כך שנתניהו פעל לכאורה מאחורי גבו בנושא.

לפני כחודש מסר אדלסון עדות, לאחר שבמשך זמן רב ניסו במשטרה לזמנו. עדותו של אדלסון נמשכה אז כשלוש שעות והיא מוגדרת עדות הכרחית ולא עדות לפרוטוקול: לאדלסון הובהר כי אינו חשוד בפרשה.

שלדון אדלסון (צילום: חדשות 2)
שלדון אדלסון | צילום: חדשות 2

מבחינת המשטרה, המיליארדר אדלסון היה ציר מרכזי בשיחות בין נתניהו למו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס, והחוקרים ביקשו לדעת עד כמה התכוונו נתניהו ומוזס לבצע את הרעיונות שהעלו בפגישותיהם. כמו כן, עדותו של אדלסון נועדה לבדוק עד כמה היה שותף להובלת חוק "ישראל היום" או ידע עליו. סוגייה נוספת שעלתה במהלך העדות היא האם אדלסון היה מודע לדיבורים על מודעות הפרסום במוסף סוף השבוע של ישראל היום: לאדלסון הובהר כי הוא אינו חשוד באף עבירה.