N12
פרסומת

מאות ערבים ישראלים הפגינו בצפון נגד הדחת מורסי במצרים

ההפיכה במצרים מעוררת ויכוח גם בקרב ערביי ישראל. הערב יצאו מאות צעירים, חברי התנועה האיסלמית, כשבידיהם שלטים ותמונות של הנשיא המודח וקראו להחזירו לשלטון. "עד שתנועה איסלמית עולה לשלטון באופן דמוקרטי אסור להוריד אותה", טענו

פוראת נסאר
פורסם:
ההפגנה בכפר כנא, הערב
צילום: אנואר אמארה alarab.net‎
הקישור הועתק
ההפגנה בכפר כנא, הערב
ההפגנה בכפר כנא, הערב | צילום: אנואר אמארה alarab.net‎

מאות צעירים חברי הפלג הצפוני של התנועה האסלמית הפגינו אחרת הצהריים במעיין הסמוך לכפר כנא בצפון והניפו שלטים על תמונותיו של הנשיא המודח מוחמד מורסי.

המפגינים הרבים ביקשו להפגין תמיכה וסולידריות עם תנועת האחים המוסלמים ועם הנשיא המודח. סגן ראש התנועה האסלמית השייח כמאל חטיב אמר כי "מורסי הוא הנשיא הלגיטימי היחיד שגם נבחר באופן דמוקרטי וכך צריך להיות, ההחלטה להדיח אותו היתה החלטה שגויה".

הצעירים סיפרו לחדשות 2 באינטרנט כי הגנרל סיסי רצה לתפוס את השלטון במצרים בכוח ואסור לתת לזה לקרות. "עד שתנועות איסלמיות נבחרות באופן דמוקטרי מדכאים אותן ומנסים להוריד אותן מהשלטון".

"מורסי הוא השליט הלגיטימי", המפגינים הער
"מורסי הוא השליט הלגיטימי", המפגינים הער | צילום: אנואר אמארה alarab.net‎

יש לציין שזו הפגנת התמיכה הראשונה מסוגה בישראל מאז הדחתו של מורסי ברביעי בלילה, והמפגינים מתכוונים להמשיך בפעולותיהם. לטענתם התנועה האיסלמית בישראל היא חלק בלתי נפרד מתנועת האחים המוסלמים במצרים ובעולם בכלל.