אל בית העלמין הצבאי בחיפה הגיעו אמש (ב') רבבות ללוות את סמ"ר שון כרמלי ז"ל, שנהרג שלשום בפעילות מבצעית בעזה, בדרכו האחרונה. כרמלי היה חייל בודד שעלה לישראל מארה"ב לפני מספר שנים, כדי להתגייס לצה"ל. הוריו הגיעו אמש ארצה והצטרפו לשתי אחיותיו המתגוררות בישראל. ההמונים הגיעו ללוויה לאחר שנענו לקריאה ברשתות החברתיות ובקרב אוהדי מכבי חיפה, הקבוצה שאותה אהד כרמלי, ובאו לכבד ולהצדיע לחייל הבודד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שעות לאחר היוודע דבר מותו של כרמלי, עלה חשש כי בשל היותו חייל בודד יגיעו מעטים לטקס הלוויה. בפורומים שונים של מכבי חיפה פורסמו מספר פניות לאוהדים ולאזרחים להגיע ולהעניק לו כבוד אחרון. "זו ההזדמנות שלכם לעשות מצווה גדולה", נכתב בדף אוהדי הקבוצה. "שון כרמלי שנהרג אמש היה חייל בודד ואנחנו לא רוצים שההלוויה שלו תהיה ריקה. בואו לתת כבוד אחרון לגיבור שנהרג כדי שאנחנו נוכל לחיות. זה המעט שנוכל לעשות עבורו ועבור העם שלנו".

סמ"ר שון כרמלי ז"ל
סמ"ר שון כרמלי ז"ל | צילום:

הקריאה של אוהדי מכבי חיפה התפשטה ברשתות החברתיות, ואליה הצטרפו גם עמותות וגורמים שונים בהם גם תנועת הצופים שהחליטה גם היא לשלוח להלוויה 200 חניכים של הנהגת הצפון להביע הזדהות עם החייל ומשפחתו. על פי הערכת המשטרה כ-20 אלף בני אדם הגיעו אמש לבית העלמין בחיפה. וכך, דרכו האחרונה של סמ"ר כרמלי שהתגורר ברעננה ולמד בתיכון אוסטרובסקי בעיר, הפכה למפגן של אחדות יוצאת דופן בימי הלחימה הקשים.

אוהד ללוש, תושב יוקנעם שהיה מיוזמי הפנייה בפייסבוק, סיפר על תחושת הגאווה שהציפה את ההמונים שהגיעו לבית העלמין. "חייל בודד נפטר במלחמה הזאת, ובזכות סטטוס קטן בפייסבוק - עשרות אלפי אנשים הגיעו", אמר ללוש הנרגש. "זה פשוט מחמם את הלב. גם בעיר כמו חיפה שהיתה לה אולי אזעקה אחת או שתיים, כולם מתגבשים ובאים כדי לתמוך במדינה ובצבא".

הלווייתו של שון כרמלי ז"ל (צילום: עידו מינקובסקי)
20 אלף הגיעו להלוויה, הלילה | צילום: עידו מינקובסקי

בין האלפים שהצטופפו במקום, חלקם נושאים דגלי ישראל, הייתה גם דניאלה שמי שסיפרה על התחושות הקשות: "זה מזעזע וכואב הלב על המשפחה. המצב הזה נכפה עלינו. כל מה שאנחנו רוצים זה לחיות פה בשקט ולא נותנים לנו. כשאני רואה את התמונות של כל אנשים כאן, אני גאה להיות חלק מהעם הזה - להבדיל מאחרים".

"זו גאווה לאומית - תראו את אלפי האנשים הרבים מגיעים לחלוק כבוד לחייל אחד שנפל. זה העם שלנו, אנחנו צריכים להמשיך להיות ביחד", סיפרה תהל כהן בת ה-15 שהגיעה גם היא למקום. לדברים הצטרף גם גבריאל קובאץ', תושב נוסף מאזור הצפון שהגיע תקווה שהאחדות הרגעית תשרוד גם לאחר ימי הלחימה: "אני רוצה לראות את אותה אחדות גם במצבים שאנחנו לא במלחמה. שאנשים ידעו לכבד את השני ולהיות סובלניים האחד כלפי השני".‬