השבוע האחרון היה שבוע סוער במיוחד בבית שמש. נעמה מרגוליס פתחה דלת לעולם בו יורקים על ילדות בנות 8, והמשקוף כולו נתלש מעוצמת הסערה.

לקראת הפגנת התמיכה ההמונית בנעמה, שהתקיימה ביום שלישי האחרון, הניחה המשטרה גדרות ויצרה שטח הפרדה. כשהגענו לרחובות בית שמש, ניגש אלינו חרדי תושב העיר שביקש שלא יזהו אותו ואמר: "אני ראיתי את הכתבה שלך טוב, הסתכלתי עליה 20 פעמים. ואני אומר לך, כאב לי הלב. אנחנו סובלים מאותם טרוריסטים, זה כמו חמאס, אין להם הנהגה ואין להם כלום".

"אתם בתקשורת יכולים לעצור אותם, אבל תהיו יותר הוגנים. אל תכניסו את כל הציבור החרדי כמיקס", אמר לצוות הכתבים והוסיף: "אנחנו יוצאים מבפנים אבל ב'שושו', כי אם אני אעמוד פה מול המצלמה, מה אני אעשה אחר כך? אני מזמין על הבית שלי צרות". "הם טרוריסטים, תבינו שהם טרוריסטים. הם ארגון פשע, הם צריכים להיות במוסד סגור", הוא זעק.

ראש העיר אבוטבול: "אני לא הבאתי את החרדים לבית שמש"

בשעות שבהן אורגנה הפגנת התמיכה בנעמה, כינס ראש העיר משה אבוטבול שהתנגד להפגנה, מסיבת עיתונאים מיוחדת. כששאלנו אותו האם הוא מכה על חטא על כך שלא התנגד להפרדה, הוא ענה: "אני לא מכה על חטא, משטרת ישראל צריכה לעשות את עבודתה בנחישות, אל תנסו לגלגל אליי ולפתחי דברים שאינני יכול לעשות אותם".

בהמשך מציין אבוטבול: "אני לא הבאתי את החרדים לבית שמש, בהסכם קואליציוני של ראש הממשלה נתניהו עם הסיעות החרדיות יהדות התורה וש"ס, הוא בעצמו כתב וחתם שהוא רוצה לאפיין ערים מסוימות למגזר החרדי. בין הערים הללו: קריית גת, חריש קציר, הר יונה וגם שמש".

אבל נעמה מרגוליס היא לא הסוף. השבוע נתקלנו בדוגמא נוספת להרחקת נשים מהמרחב הציבורי. בכמה מסעדות באזורים החרדיים היו פעם שולחנות ישיבה בחוץ, והיום כבר אין. מפעיל המסעדה בבית שמש מספר: "הם אוסרים עלינו לשבת ביחד גברים ונשים, ואם אתה תשב שם יקרעו אותך בחוץ. זו התרבות של המקום הזה, מי שגר פה יודע".

"תגיד לי, אתה יודע שזה אנשים כמו תג מחיר, כמו ארגון טרור ערבי? הם פועלים באותה צורה, אני מעדיף לישון בבית, לא להתעסק איתם", מספר חרדי נוסף תושב בית שמש.

בירת ההדרה הפכה לסמל המאבק

האנשים שבאו להפגנה הגיעו בגלל נעמה מרגוליס, שנשארה בערב הזה בבית. אמה הדסה מספרת: "אני מקווה שכל מה שאנחנו עושים עכשיו ישנה את העתיד של בית שמש ושל כל הארץ, כדי שנעמה תוכל לגדול להיות האישה החזקה שאני מגדלת אותה להיות, ושבית הספר שלה 'אורות', מגדל ומחנך אותם להיות".

מול קהל מלא נשים וגברים, חברי כנסת ופעילים פוליטיים, חילונים, דתיים לאומיים ואפילו מעט חרדים, אמרה הדסה: "הרבה שאלו אותי אם אני מתכוונת לעזוב, התשובה שלי: בשום פנים ואופן לא!". בלילה הזה קרה משהו בבית שמש - בירת ההדרה הפכה לסמל המאבק. "אני מקווה שבאמת, אחרי שהכול ייגמר ויירגע, שבאמת יהיה כאן שינוי", אמרה הדסה מרגוליס.

ההפגנה הסתיימה ללא עימותים, אבל בשכונות החרדיות הסמוכות התייחסו אליה כאל מתקפה מאורגנת ומתוזמרת על הציבור החרדי כולו. רבים מתנגדים לסיקריקים ולקיצונים, אולי בגלל שברור לכולם שהפרק הבא בסיפור יכול להגיע למקומות רגישים הרבה יותר. למאבק על חלוקת הנטל וחלוקת התקציבים.

תקיפת הילדה בבית שמש - סיקור מיוחד

אלפים הפגינו בבית שמש: "כולנו נעמה מרגוליס"

מאות חרדים התעמתו עם המשטרה בבית שמש

ראש העיר בית שמש נגד הילדה נעמה

ראש הממשלה נתניהו: "קיצוניים לא יפגעו בזכויות נשים"

חרדי נעצר בחשד לתקיפת נעמה בבית שמש 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק