הרב יאשיהו פינטו (צילום: חדשות 2)
הרב יאשיהו פינטו | צילום: חדשות 2

אחרי ששמו נקשר לפרשה האחרונה שמטלטלת את צמרת המשטרה, הרב יאשיהו פינטו מנסה להתמודד עם החשדות הכבדים שהצטברו נגדו. אז מי הוא בעצם הרב, בסך הכל בן 41, שסוחף אחריו עדת מעריצים מכל רחבי העולם והונו מוערך בעשרות מיליוני שקלים?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הרב יאשיהו פינטו נולד ב-1973 וכבר בילדותו נחשב עילוי בתורה. הוריו נישאו במה שנחשב כאיחוד של שתי משפחות מיוחסות ולידתו ביום הראשון של ראש השנה העברה רק הוסיפה להילה שנוצרה סביבו.

הרב פינטו גדל באשדוד, ולאחר מכן עבר ללמוד במספר ישיבות בירושלים. המרכזית שבהן היא ישיבתו של הרב אויערבך, מנהיג הזרם הליטאי, משם ינק חלק ממקורותיו הלימודיים. כשהיה בן 16 נפל אביו למשכב, ויאשיהו פינטו נאלץ לשוב אל החצר שהקים אביו ולהנהיג את עדת חסידיו. אט אט בנה יאשיהו את מה שיהפוך לימים לאימפריה שחולשת על מיליונים ואלפי חסידים ברחבי העולם.

התחבר עם אנשי עסקים רבים 

הרב יאשיהו פינטו, ארכיון (צילום: AP)
חולש על אימפריה של מיליונים | צילום: AP

ככל שהתרחבה האימפריה של הרב פינטו, כך גם גדל הונו. מגזין פורבס שדירג את הרבנים העשירים בישראל אמד את הונו בכ-75 מיליון שקלים. הוא מתפעל כ-20 מרכזים וישיבות הקשורות לשמו, בארץ ובחו"ל. במקביל, חוג מקורביו ובאי ביתו גדל עם השנים. בין המפורסמים שבהם ניתן למצוא את שר החוץ לשעבר דוד לוי ואת אנשי העסקים לב לבייב, אדוארדו אלשטיין, אילן בן דב וג'קי בן זקן. אפילו כוכב ה-NBA לברון ג'יימס נשבה בקסמיו של הרב, שמבלה זמן גם בנציגות החסידית במנהטן.

שמו של הרב פינטו עלה לכותרות בנסיבות לא נעימות לפני כשנה וחצי, כאשר נחקר לראשונה במשטרה בחשד כי הציע ונתן שוחד של 200 אלף שקלים לראש חטיבת החקירות במשטרה דאז אפרים ברכה, וזאת בתמורה לקבלת מידע על תיק רגיש.

בשלב מסוים העיבו החשדות נגד הרב על מצב בריאותה של אשתו, שהתמוטטה ונזקקה לטיפול רפואי. שבועות ספורים לאחר מכן נזרק חזיז לעבר ביתו באשדוד, ככל הנראה בעקבות הסתבכות עם גורמים עבריינים.

בטיסה לבולגריה - בכיר במשטרה ובעולם התחתון

לפני כשנתיים וחצי העניק הרב פינטו ריאיון לחדשות 2, במהלך מסע עלייה לרגל לקברו של הרב אליעזר פאפו בבולגריה. פינטו, שאסף סביבו אלפי מאמינים, היה אז רק בן 38. הוא נינו של הבאבא סאלי, התחנך בישיבה ליטאית וחייו התחלקו בין אשדוד לבין ניו יורק.

שעת ההמראה לעיר וארנה נקבעה לשש וחצי בבוקר ובמחלקת העסקים ישבו בנינוחות רבה שני בני אדם: מצד אחד ניצב בדימוס אריה עמית, לשעבר מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ומצד שני - יוסי הררי, לשעבר מנהיג כנופית רמת עמידר ובורר בעולם התחתון. שניהם המתינו בסבלנות לרב.

"הרב זה עבודה לכולם - לדתי, לחילוני, לרחוק, לקרוב, לכל סוג של אנשים שיש", אמר הרב פינטו. "רב חייב לעשות את הכל, לעזור לכל אדם שיש. זה כמו אמבולנס. אמבולנס צריך לאסוף את כולם, לקחת את כולם, לטפל בכולם".

כסף הוא לא לוקח מהמדינה ולא רוצה ממנה. גם לא כיסא בכנסת. "אסור לדת להיות חלק מהמדינה. הדת צריכה להיות בבתי כנסת, בישיבות, בבתי מדרש, שם הדת צריכה להתקיים", הוא אומר. "מתי שהדת מופרדת, יש לה את הכבוד שלה ויש לה את הערכים שלה. מופרדת מכל ענייני העסקנות וכל ענייני היום".

חלק מסוד ההצלחה של הרב פינטו מגיע מהחיבור שלו לאנשים חזקים ומשפיעים. רבים מהם הגיעו להתייעץ איתו ותרמו כספים לבניית האימפריה שלו. בין הבאים אליו היו לב לבייב, נוחי דנקנר, שרי אריסון וגם אנשי תקשורת ופוליטיקאים. "אנחנו חושבים שעושים הרבה עוול לאנשים טובים", אמר הרב פינטו. "אנשים כמו אילן בן דב - הוא איש מיוחד, אדם שעושה למען החברה. נוחי דנקנר הוא איש אציל רוח, אדם מיוחד".