השמש שיצאה, השלג בצפון ובירושלים וזרימות הנחלים בדרום - כל אלה יחד הופכים את סוף השבוע הקרוב לאחד האטרקטיביים ביותר לטיולים. כתבי חדשות 2 יצאו לסייר לאורכה ולרוחבה של הארץ וחזרו עם המלצות לבילוי בסוף השבוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

צפון:

הכותל המערבי מושלג (צילום: פלאש 90, הדס פרוש)
הכותל המערבי מושלג | צילום: פלאש 90, הדס פרוש

למרות שעבר שבוע מאז הסערה הגדולה, השלג עדיין נראה היטב בכל אזור הצפון. ברמת דלתון שבגליל יש עוד שכבה נאה של שלג שתמתין לאלפי המטיילים שיגיעו במהלך סוף השבוע. שלג רב מצפה גם לכל מי שיעלה לפסגות הרי הגליל והגולן.

"אני ממליץ להגיע להר מירון", אומר שלומי פלקס, מדריך טיולים מקיבוץ יראון. "במרומי ההר יש את שביל הפסגה, ולאחר מכן מומלץ לרדת להר אדיר, שם יש אנדרטה ותצפית יוצאת מן הכלל". מי שיגיע לטייל בגליל יצטרך למצוא חניה בטוחה, מכיוון שחלק גדול מחניוני קק"ל נחסמו בעקבות קריסת אלפי עצים.

גם המטיילים שיגיעו לגולן מתבקשים להיזהר שלא לחצות גדרות ושדות מוקשים, ומומלץ ללכת במסלולים המסומנים. מזג האוויר הנוח יאפשר גם למי שירצה להגיע לנחלי הצפון, שאומנם עדיין לא הגיעו לשיאם, אבל הזרימה בהם כבר החלה להתגבר.

ירושלים:

שיטפונות באזור ים המלח, ארכיון (צילום: תומר נואמה, חדשות)
זרימה חזקה בנחלי הדרום | צילום: תומר נואמה, חדשות

מחומות העיר העתיקה אפשר עדיין לראות משטחים אחרונים של שלג על גגות הבתים ובצידי הדרכים. הלבן כבר לא ממש לבן אבל מהעיר העתיקה אפשר לראות את גגות המנזרים והכנסיות, שם כבר נערכים לחג המולד. מנגד, שכונת ימין משה ומגדל דוד.

הסופה אומנם מאחורינו, אבל הנזקים שהותירה, כמו עצים רבים שקרסו, עדיין מקשים על התנועה בכבישים ברחובות העיר וגם ביערות. נראה שמי שירצה לחזות בסוף השבוע בנופי העיר המעט מושלגת, ייאלץ לעשות זאת מתצפיות כאלה ואחרות, כגון ארמון הנציב או הר הצופים.

החברה לפיתוח מזרח ירושלים מאפשרת למבקרים לערוך סיורים ללא הדרכה בתשלום של 8-16 שקלים לאדם. למבקרים מוצעים שני מסלולים היוצאים משער יפו: הטיילת הדרומית, שעוברת דרך הרובע הארמני והרובע היהודי וממנה נשקפים גם משכנות שאננים, הר הזיתים והר הבית, או הטיילת הצפונית, הצופה לכנסיית הקבר, כנסיית נוטרדאם, מתחם ממילא ושער שכם.

דרום:

שלג בצפון - החל מהלילה (צילום: אורי טירולר)
שלג בקיבוץ יראון בצפון | צילום: אורי טירולר

אחרי ההצפות, הגשמים והרוחות - עכשיו הגיע זמנם של המטיילים לשטוף את הדרום. כמויות מים עצומות כמותן לא נראו באזור למעלה מעשרים שנה מילאו את נחל הבשור וגם יצרו תופעות טבע חדשות, כמו חריצת הקרקע וביתרונות חדשים ששינו את הנוף. מי שיגיע לשמורת האפיק על נחל הבשור, שהתמלא במים, ייהנה מנופים יוצאי דופן.

"נחל הבשור הוא בעצם אגן הניקוז הגדול ביותר בארץ", אומר עזרא ששון, מנהל מרחב נגב צפוני ברשות הטבע והגנים. "הוא מנקז עכשיו את כל המים ומה שאנחנו רואים זה השאריות מכמויות המים שירדו בימים האחרונים". גם בנחל ערוגות ליד ים המלח הזרימה בעיצומה והגן הבוטני בקיבוץ עין גדי פורח.