טיסת אלעל 386 מרומא נחתה היום בנמל העופה בן גוריון. מהמטוס יורד כספיאן מקאן, צלם במקצועו, אזרח אירני, מגיע לביקור מיוחד בישראל.

לפני תשעה חודשים בדיוק נרצחה ברחובות טהרן סטודנטית למוזיקה בת 26, נדה סולטן היה שמה. היא הגיעה ביחד עם אלפי צעירים בניסיון להרם את נס המרד נגד שלטון החושך של נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד, ונורתה למוות בידי השוטרים.

שלטונות אירן חטפו תחילה את גופתה מבית החולים, אסרו על משפחתה שלא לקיים הלוויה המונית והורו למסגדים שלא להזכיר את שמה, אך הסרט שבו נרצחה במהלך ההפגנה הופץ באינטרנט והפך תוך זמן קצר לסמל המהפכה.

במותה הותירה נדה משפחה אבלה, סטודנטים אירניים זועמים וארוס בשם כספיאן מקאן, שהיה אמור להתחתן עמה אלמלא הסוף הטרגי. "הגעתי לכאן מתוך אחוות עמים", אומר מקאן עם הגיעו לישראל, אותה מדינה שמוגדרת באירן משכן השטן.

העם האירני עוד ינצח

"נדא הייתה רק הקול שביקש את החופש, אך למרבה הצער הכדור פילח את לבה והיא כבר לא איתנו", סיפר בצער בראיון מיוחד לתכנית "אולפן שישי". אחרי מותה של נדה, כספיאן נעצר, עונה ונכלא האירני. הוא הוברח משם לבסוף על ידי גורמים מערביים.

"נעצרתי שישה ימים אחרי הרצח של נדה כיון שחשפתי מידע על פשעי השלטון והתראיינתי לכלי תקשורת", מספר כספיאן. אך למרות כישלון המהפכה הוא מאמין שיש סיכוי לצעירים באירן לחולל מהפכה. "העם האירני מודע לזכויות שנלקחו ממנו והוא נחוש להגיע לניצחון ולסלק את השלטון הנוכחי מאירן".

"המוות של נדה השפיע מאוד על הלך הרוח והיווה גורם שזעזע את העולם כולו ולא רק את אירן", מסביר מי שהיה אמור להינשא לנדה. "אני מצפה שלא יקום עוד אדם על אדם אחר ולא יהיו עוד הוצאות להורג ולא יהיו עוד מלחמות".

בסוף השנה שהעברה בחר השבועון האמריקני טיים בנדה סולטן לאשת השנה בעולם. בסוף השנה, תשעה חודשים לאחר מותה, האיש שאהב אותה ויחד איתה את החופש חוצה את מסע השנאה ומגיע לישראל. אם תשמעו שהוא חזר לאירן - תדעו שהעולם הפך למקום טוב יותר לחיות בו.

המסר שלו לנדה ולאירנים בכלל הוא כוונתו להמשיך את דרכה. "דרכה של נדה הייתה דרך החופש - לא רק עבור העם האירני אלא עבור האנושות כולה. היא הייתה לוחמת חופש ואהבת האדם וחירותו עמדה מול עייניה", הוא מסכם בעצב.

הצטרפו לערוץ החדשות בשידור חי בימים א-ה מהשעה 9:00

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק