כבר שש שנים עברו מאז שמיזמי קבוצות האוהדים הגיעו לישראל. זה התחיל עם קבוצות הכדורגל של מכבי "קביליו" יפו והפועל קטמון מירושלים, והמשיך עוד באותו הקיץ עם קבוצת הכדורסל של הפועל "אוסישקין" ת"א. אבל הקיץ הזה, לאחר העלייה של האחרונה לליגת העל והמיזמים החדשים של הפועל ת"א ובית"ר ירושלים בכדורגל - הגענו, אולי, לעידן חדש בספורט הישראלי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קטמון התחילה אי שם בליגה ג', וטיפסה במעלה הליגות. בעוד כמה שבועות הם יחלו עונה נוספת בליגה א' במטרה אחת ברורה - לעלות לליגה הלאומית. " היינו הראשונים שהבנו שצריך לקחת אחריות על קבוצת הכדורגל", אמר יהונתן כהן, שדרן ספורט ואוהד שרוף של קטמון. "הסיפור הזה בא משאלה מאוד מאוד בסיסית למי שייך הספורט? זה מתחיל נפלא. תקופת גיוס הכספים הראשונית, מלווה בהד תקשורתי יוצא מן הכלל, אבל התכל'ס איננו פשוט".

מטדי ועד בלומפילד - האוהדים דורשים צדק

גם אצל האדומים מאוסישקין המטרה הייתה דומה, להשיב את הקבוצה לבעליה אחרי המיאוס מהבעלים. "בחור בשם מאור הראל קם, הלך לאיגוד הכדורסל ורשם קבוצה. אחד הביא אחד, ופתאום זה נהיה מאה", סיפר המנהל המקצועי אורי שלף. בדרך, קרה דבר שיכול לקרות רק בקבוצת אוהדים. לפני שנה, לאחר ההפסד בגמר הפלייאוף, דחו אוהדי הקבוצה הצעה לעלות לליגת העל על השולחן הירוק.

הקיץ הבינו אוהדי קבוצות הכדורגל של הפועל ת"א ובית"ר ירושלים שאת גורלן ועתידן, רק הם ייקבעו. על הפערים התהומיים ביניהן לא נרחיב, אבל באו הנסיבות וזימנו להן שותפות גורל: בית"ר על סף פירוק, ולהפועל נמאס מהבעלים אלי טביב. "כקבוצה יש לנו כוח להשפיע", אמר סמל העבר של בית"ר שמוליק לוי. "לנו יש סעיפי ווטו, תהיה לנו השפיעה על מי יהיה הבעלים של הפועל ת"א", סיפר נמרוד בוכמן, חבר הנהלת הפועל ת"א בכדורסל ומראשי עמותת "האדומים" בכדורגל.

אלו ממש ימי חומה ומגדל, אולי המהפכה החברתית של הכדורגל הישראלי. האוהדים דורשים צדק. ועכשיו, הצהובים והאדומים צריכים להיות מוכנים למצוקות, כאבי ראש וביקורת מצד קטני האמונה. זה יהיה קשה, אבל הסוף יהיה מתוק - ממש כמו כל מהפכה. בכל זאת, מה שמאחד את ח"כ דב חנין מחד"ש וח"כ יריב לוין מהליכוד - לא יכול להיכשל.