האם עיריית חדרה חוששת לפעול נגד עבריינים הפועלים בשטחה? מתברר, כי בתי עסק רבים מנוהלים בידי גורמים פליליים כחלק מתהליך שיקומם - מבלי שמשולמים בהם שכירות ומסים. בפרקליטות ובמשטרה טוענים כי הדבר נובע מחוסר רצונם של גורמים בעירייה לפעול נגד התופעה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד מהאנשים הללו הוא דודי מלכה, עבריין משוקם, שמפעיל בית קפה ממש מתחת לבניין העירייה. זוהי השנה השישית שבה הוא פועל במקום המרכזי ביותר בעיר ולמרות זאת - הוא עשוה זאת ללא היתר, אינו משלם דמי שכירות, אין לו רישיון עסק או אישור משטרתי. .

ממש מעליו נמצא משרדו של ראש העיר חדרה, חיים אביטן. נוסף על כך שנראה כי העירייה אינה נוקפת אצבע כדי למגר את התופעה המטרידה, חושף דוח של משרד הפנים כי היא עצמה רכשה מבית העסק הלא-חוקי כיבודים ושתייה בעשרות אלפי שקלים מאז שנת 2009.

"כאשר בתוך הבניין פועלת מסעדה תוך הפרות של חוקים, והעירייה עצמה עוד מזמינה מהם באלפי שקלים לחודש מצרכים - זה נראה לי מאוד בעייתי". אמר פרקליט מחוז חיפה, עו"ד איתן לדרר.

עם היוודע דבר הדוח, נזף משרד הפנים בעירייה, אבל האחרונה לא הפעילה את סמכותה, עד שלבסוף - למשטרה נמאס מהמצב. "הגענו לכך שמשטרת ישראל נאלצת להגיש כתב אישום בבקשה לסגירה של העסק, כשמי שהיה צריך לעשות את זה - יושב קומה מעל בית הקפה", הוסיף פרקליט המחוז.

העירייה: "תפקיד המשטרה לטפל בעבריינים"

מתוך דוח משרד הפנים (צילום: חדשות 2)
מתוך דוח משרד הפנים | צילום: חדשות 2

על פי הנתונים, עבריינים נוספים משכירים בתי עסק ושטחים נוספים בחדרה. לדוגמה, העבריין חני ג'רבי מחזיק בשוק בית אליעזר, שניתן לו במסגרת תכנית לשיקום עבריינים. בתמורה, הוא אמור לשלם לעירייה סכום זעום של 120 שקלים בחודש - שגם אותו הוא אינו מעביר, אך משכיר את השטח תמורת 7,000 שקלים בחודש.

"עיריית חדרה צריכה להסביר איך מקבל אדם בשטח שאסור בבנייה חנות גדולה ורווחית, שלא זקוק לה כמקור פרנסה - ואין אכיפה", ציין עו"ד לדרר. יצויין, כי אותו חני ג'רבי הנזקק אינו תושב חדרה - אלא מתגורר בווילה מפוארת בקיסריה הסמוכה.

נוסף על כך, מתברר כי בעבר קיבלו מלכה וג'רבי קיוסק בחוף הים, שבמרוצת השנים הפך למסעדה רחבת ידיים - אך גם במקרה הזה הוא הופעל בניגוד לחוק והמשטרה נאלצה להרוס את המקום. "יש עוד עסקים רבים כאלה", אמר מנכ"ל עיריית חדרה, איקי צור. "הוצאנו צווי הריסה והגשנו עשרות תביעות לבית המשפט. כמו כן, הפסקנו עבודות בנייה ללא שום מורא ופחד. תפקיד המשטרה לטפל בעבריינים".

עו"ד יוסף סגל, פרקליטו של חני גרבי, מסר בתגובה: "משפחת ג'רבי קיבלה את הקיוסק בחוף לפני שלושים וחמש שנים ומאז הפעילה אותו כחוק ושילמה את כל המיסים המתחייבים. ההריסה בוצעה בחטף, באישון לילה, למרות שביקשנו עיכוב ביצוע. החנות בשוק ניתנה לג'רבי כזכות בלעדית וכל החובות והמיסים שולמו כחוק".

דודי מלכה סירב להגיב לנאמר בכתבה.