גלעד שליט חייב תודה גדולה גם למישהי שהוא בכלל לא מכיר ושמעולם לא ראה - תמי שינקמן, מנהלת הקמפיין התקשורתי להחזרתו. כשתמי פגשה לראשונה את משפחת שליט לפני ארבע שנים היא הייתה משוכנעת שזה באמת יכול להצליח גם בלי שאביבה שליט תביע את כאבה מול מצלמות הטלוויזיה. אחר כך כבר היה ברור ש"צריך לעשות שינוי דיסקט".

לפני ארבע שנים פנו נועם ואביבה שליט אל אשת יחסי הציבור תמי שינקמן. זה היה שנה וחצי אחרי חטיפתו של גלעד. עד אז ניהלה משפחת שליט את מאבקה יחד עם משפחות גולדווסר ורגב, אך כשהוחזרו הגופות של אודי ואלדד הם נותרו לבד במערכה. הם פנו לתמי וביקשו להחזיר את גלעד לתודעה הציבורית. שינקמן לא חשבה פעמיים, אמרה כן והודיעה להם שהיא עושה את זה בהתנדבות.

"הדבר הכי ברור היה בהתחלה שהמשפחה בחרה מטעמה שלא להיחשף לתקשורת. ובעניין הזה היה צריך לעשות סוג של שינוי דיסקט כי אי אפשר בעצם לייצר שום דבר בלי שהמשפחה בעצם תהיה חלק מזה", מספרת שינקמן. "פתאום הייתי צריכה לבוא ולדבר עם אביבה ולהסביר לה שגם היא חייבת להיחשף, להסביר לה שלמשל אני חייבת לקבל תמונות של גלעד ושאני חייבת לספר מיהו גלעד".

רב סמל גלעד שליט יורד במדרגות אל עבר ביתו (צילום: דו"צ)
גלעד מגיע הביתה | צילום: דו"צ

לאט לאט הוצאו התמונות המשפחתיות מהאלבום וגם אביבה יצאה מאחורי הקלעים אל קדמת הבמה. "לשכנע אותם לבוא ולהגיד את המילה 'הפקרה' והעובדה שחלילה גורלו יהיה כגורל רון ארד היה קשה. הם אומרים כאילו את המילה 'מוות' על הבן שלהם זה נורא קשה", מעידה שינקמן.

ביום השחרור של גלעד נרשמו רגעי מתח בשער של בסיס חיל האוויר בתל נוף, כי תמי שינקמן לא היתה ברשימות. מי שניהלה את הקמפיין להחזרת גלעד שליט הביתה חששה שברגע הכי חשוב עוד תישאר בחוץ. בסוף הכל הסתדר. "האמת היא שנכנסתי וכל כך התרגשתי שפשוט נישקתי את אביבה ואת נועם ויצאתי ופרצתי בבכי. גם נועם עוד ניסה להשאיר אותי שם, אבל אמרו לו שאי אפשר ואז יצאתי. לראות את הפנים של אביבה מבחינתי זה הכול", סיכמה שינקמן את סיומו של הקמפיין הארוך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק