לבית משפחתו של ראובן שמרלינג ז"ל שנרצח לפני כשבועיים בפיגוע בכפר קאסם הגיעה היום (שני) משלחת מנחמים יוצאת דופן: עשרות אנשי עסקים וראשי הכפר הסמוך ליישוב אלקנה, שבו התגורר שמרלינג ז"ל. את המפגש יזמו חבר הכנסת ממרצ עיסאוויי פריג', תושב כפר קאסם, וחבר הכנסת מהבית היהודי ניסן סלומיאנסקי, תושב אלקנה, שבשגרה נמצאים משני צדי המפה הפוליטית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אשתו של שמרלינג ז"ל, חנה, אמרה למנחמים כי "ראובן היה שמח לראות אתכם כאן היום, חבל שבנסיבות האלה. הוא האמין בכל מאודו בדו קיום אמיתי בין אנשים". בתו של שמרלינג, יונית, הוסיפה כי "אבא תמיד חינך אותנו שאנשים הם אנשים גם משני צדי הסכסוך, וכך צריך להתייחס אליהם למרות הפחד. יכולנו לקחת את האירוע הזה למקום של שנאה ולמקום של כעס, אבל היום אנחנו בוחרים ביחד אתכם לקחת אותו למקום שאפשר להאמין עוד שזה אפשרי".

עבור חבר הכנסת פריג' זה הביקור הראשון באלקנה. "אנחנו כאן בראש ובראשונה כבני אדם, כשכנים שמבקשים לנחם שכנים", אמר. "אחרי הרצח היו מי שמיהרו להאשים ולזרוע שנאה ופחד. לנצל את הרצח כדי לקדם אג'נדה מסיתה ומכוערת. בליבנו ידענו שאין לדברים שחר, אבל בחרנו להחריש, לא להיגרר לוויכוח מכוער ומיותר". עוד הוא הוסיף כי "כך בדיוק עשיתם גם אתם, המשפחה השכולה ותושבי אלקנה. התאבלתם, לא האשמתם. למרות הריחוק האידאולוגי, הקרבה הגיאוגרפית חשובה מכל ומייצרת חיים משותפים, בשמם בנו לכאן".

ניחום אבלים, בית משפחת שמרלינג (צילום: עופר חדד)
צילום: עופר חדד
ראובן שמרלינג ז"ל (צילום: מועצה מקומית אלקנה, חדשות)
צילום: מועצה מקומית אלקנה, חדשות

"הביקור הזה מוציא מכאן אמירה ברורה של גינוי מוחלט למעשים מהסוג הזה ואמירה שגם מחלוקות מותר שיתנהלו אך לעולם לא יגיעו למעשי טרור ורצח נתעבים כמו זה של ראובן ז"ל", אמר סלומיאנסקי.
 
במהלך הניחום סיפר אחד המבקרים, שלו הייתה היכרות אישית וארוכת שנים עם שמרלינג ז"ל, על ארוחת צהריים משותפת שסעדו ימים לפני הפיגוע: "הוא היה פשוט בן אדם, אהב את כולם, חיבק את כולם ודאג לכל מי שעבד איתו".

ניחום אבלים, בית משפחת שמרלינג (צילום: עופר חדד)
צילום: עופר חדד

ראש עיריית כפר קאסם, עאדל בדיר, אמר כי "כל מי ששמע על זה בכפר הצטער וכאב לשמוע על המעשה הנורא, כולם סיפרו כמה היה נעים לעבוד איתו גם בעסקים וגם כבן אדם".

אתמול הודיע משרד הביטחון על החלטתו להכיר באופן רשמי באירוע כמעשה טרור לאומני אחרי שבשבוע שעבר נעצרו שני חשודים תושבי קבטיה, שמחקירתם התברר כי ביצעו את הרצח ממניע לאומני.