הלווית פרס, בשבוע שעבר (צילום: הדס פארוש / פלאש 90)
הלווית פרס, בשבוע שעבר | צילום: הדס פארוש / פלאש 90

ערביי ישראל במסר ברור לח"כים שהחרימו את לוויית פרס: 3 ימים לאחר הלווייתו של הנשיא התשיעי, שמעון פרס ז"ל, שנערכה בחלקת גדולי האומה בהר הרצל שבירושלים בנוכחות עשרות מנהיגים מרחבי העולם - ובהם גם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן - סקר חדש שנערך בקרב הערבים אזרחי ישראל מגלה כי הם מתנגדים לחרם שהטילו חברי הרשימה המשותפת, שבחרו לא להגיע למעמד הלוויה.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

על פי סקר שנערך באתר Panet בשפה הערבית, בהשתתפות כמעט 3,000 גולשים - הם נשאלו האם לדעתם חברי הרשימה המשותפת היו צריכים להשתתף בטקס? מתוצאות הסקר עולה כי רוב ערביי ישראל מתנגדים באופן ברור להחלטה של הרשימה המשותפת שלא להשתתף בטקס: 59% מהמשיבים ענו כי הם תומכים וסבורים שחברי הכנסת היו צריכים להשתתף בהלווית פרס  - זאת לעומת 41% שהשיבו בשלילה.

יו"ר הרשימה המשותפת על החרמת הלוויה: "ומה עם הכאב שלנו?"

בריאיון ל"אולפן שישי", שעות לאחר הלוויה ביום שישי האחרון, התארח יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה ב"אולפן שישי" ונימק מדוע בחרו הוא וחברי רשימתו שלא להופיע ללוויה: "ברמה הפוליטית, זה היה אבל לאומי שלא היה לי חלק בו, לא בנרטיב, לא בסמלים שמדירים אותי, לא בסיפורים על פרס הביטחוניסט. בימים אלה אנחנו מציינים את יום השנה לאירועי אוקטובר 2000 ואחד מהחללים הוא אחיה הצעיר של אשתי. מישהו יכול להתחבר לכאב שלנו או שזה לא מעניין אף אחד?".

"אני קורא לא לעשות לנו דמוניזציה", הצהיר עודה, שנחשב בתקופת הבחירות לתקווה החדשה לגשר בין העמים. "לי כל כך חשוב לבנות קשרים עם גורמים שפויים בחברה הישראלית. אני באתי לפה עם שכפ"צ. ברמה האנושית, אני שותף לכאב, אבל לא ברמה המדינית. כמה שאני מנסה לחוש את הכאב של היהודים עם השואה והפוגרומים שעברו, היהודים צריכים לחוש את הכאב שלנו -אחרת זו לא אזרחות משותפת אמיתית".

"היה חשוב לי לא לפגוע ברגשות הציבור ביום שבו פרס נפטר",הבהיר עודה. "הוא עשה דברים חיוביים, אבל יחד עם זאת יש דברים שאי אפשר לסלוח עליהם כמו 1948, כפר קאסם ולא אירועי אוקטובר 2000".