ללא רישיון וללא כל אמצעי בטיחות, כלי רכב חשמליים חדשים מציפים בחודשים האחרונים את כבישי דרום תל אביב. חלק מהדגמים שנמכרים בארץ יכולים לשאת מטען במשקל של טונה ולשמש להסעה של עד 6 בני אדם. כלי הרכב הללו נוסעים בכבישים בניגוד לחוק תוך סיכון חיים, כשהמשטרה מתקשה לפקח עליהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בשיחה עם חדשות 2 Online מבהיר היבואן כי אין צורך ברישיון למרות שכלי הרכב מהיר באופן יחסי ויכול להגיע למהירות של כ-60 קמ"ש. "אנחנו עכשיו מנסים להכניס את זה לנהריה ולנתניה, אתה זוכר את הסוסים שהיו פעם? לעשות סיורים בטיילת", אומר היבואן על אף האיסור בחוק לנסוע בכלי רכב זה בכביש.

"כל עוד לא עושים עבירות, שוטר לא מדבר אי (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"כל עוד לא עושים עבירות, שוטר לא מדבר אי | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

בסוכנות מכירות בדרום תל אביב מסבירים כי המשטרה אינה אוכפת את הנסיעה בדרום העיר. "כל עוד אתה לא עושה עבירות, שוטר לא מדבר אתך מילה", מסביר המוכר. "היה לי לקוח שנסע בתחנה המרכזית על המדרכה במקום שיש בו המון אנשים, בא אליו שוטר לקח לו את האופניים. אחרי שבועיים הם החזירו לו אותם, הם לא יכולים לקחת לו את זה אין לזה תקנה. כל עוד לא תעשה עבירה ותעמוד ברמזור אדום ולא תעשה עבירות לא מדברים אתך מילה".

"מציפים את הכבישים" כלי רכב חשמליים (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"אינו מאושר לתנועה בכבישים" | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

במשרד התחבורה מבהירים כי מי שנוהג בכלי על הכביש עובר על החוק. "כלי רכב מסוג זה אינו מאושר לתנועה בכבישים, למעט באזורים תפעוליים, וגם אז יש לקבל את האישורים הנדרשים לצורך הפעלתו", אומרים במשרד. "האכיפה על איסור תנועת כלי רכב זה בכבישים חלה על המשטרה".

במשטרת ישראל מסרו בתגובה כי "ככלל, משטרת ישראל מבצעת אכיפה של כל סוגי הרכבים הנעים בכבישי ישראל בהתאם לחוק. בכל הנוגע לרישוי הנדרש לכלי רכב ספציפי אשר ממנו נגזרת בין היתר האכיפה המשטרתית, כמו גם אופן הטיפול בחריגות בהתאם לסוג הרכב, הרי שהמשטרה מונחית על ידי משרד התחבורה בהתאם לתקנות, לדרישות חוק ולהגבלות המופיעות בו. אנו נמשיך לפעול למען ביטחונם של משתמשי הדרך בכל מקום בו נידרש לכך".