שעות לפני שנרצחה לקחו ההורים את התינוקת חיה זיסל בראון ז"ל לביקורה הראשון בכותל, ליד רחבת התפילה הם צילמו אותה מבלי לדעת שבעוד מספר שעות יאבדו את היקר להם מכל בפיגוע דריסה רצחני. התמונה נשארה כמזכרת אחרונה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הם חיכו הרבה שנים לילדה הזאת", סיפר אתמול סבה של התינוקת, שמשון הלפרין עם היוודע דבר מותה. "ההורים חזרו מהכותל וזו הייתה הפעם הראשונה שהילדה הייתה שם וזכתה לראות את המקום הזה. ההורים החזיקו אותה לכיוון הר הבית ואמרו לה שזה מקום המקדש".

בהמשך היום הגיעה המשפחה לרכבת הקלה - שם אירע הנורא מכל. "הם ירדו מהרכבת הקלה ופתאום הרכב הגיע במהירות ופגע בעגלה. הילדה עפה באוויר ונפלה עם הראש על המדרכה. היה לה דימום קשה מאוד במוח. ההורים בטראומה. הם מזועזעים לחלוטין", אמר הסב.

התמונה האחרונה, חיה-זיסל בראון (צילום: באדיבות המשפחה)
חיה זיסל ז"ל בכותל | צילום: באדיבות המשפחה

"מותה של התינוקת - מסר לציבור כולו"

"אני גר בארצות הברית כבר 40 שנה, זכינו להיות עם הילדה בכל ארוחות החג", סיפר הסב, שמואל הלפרין. "באחת הארוחות, החזיקה הבת שלי את התינוקת וקראה לה 'חיה זיס' - כי 'זיס' משמעותו מתוק".

התמונה האחרונה של הילדה הייתה מהביקור בכותל", הוסיף הסב. "ההורים מקבלים דין שמיים באהבה. הם מאמינים שמדובר בגזירה של הקדוש ברוך הוא. הילדה היא קורבן של הציבור כולו".

בחצות הובאה באותו יום הובאה חיה זיסל ז"ל למנוחות. מאות בני אדם ליוו אותה בדרכה האחרונה. נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ספד לה. "בית ישראל כולו עומד עמנו ברגעים אלו, מבכה את השרפה, את הרצח והשנאה שפגעו בנפש תמימה של תינוקת טהורה ואהובה - תינוקת תמימה, שנטבחה בשנאה יוקדת ואפלה. ארץ אל תכסי דמה", אמר ריבלין.

לאחר ההלוויה החלה המשפחה לשבת שבעה. בין המנחמים הרבים היה גם שמעון גרוס, אביהן של יעל ואביגיל ז"ל שמתו באסון ההדברה בירושלים. הוא נפגש עם ההורים חני ושמואל והביע את תנחומיו.