"השאיפה היא בחיים לא לחזור לזנות. לעולם": בישראל אסור לסרסר ולשדל לזנות, אבל מותר לאישה למכור את גופה ומותר לגבר לקנות. החוק הזה, שהופך את הזנות לחוקית, מקשה על עבודת המשטרה. "אנחנו מפעילים לחץ על בתי בושת - והם פשוט עוברים ממקום למקום", מעידים במשטרה. כעת מנסים בכנסת ליזום הצעת חוק חדשה שתוביל לעצירת התופעה - כזו הגורמת לנשים לפגוע בעצמן ואף לשים קץ לחייהן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

בשבוע שעבר הודיע שר הרווחה חיים כץ, שהוא יתמוך בחוק שהעלו ח"כ זהבה גלאון (מרצ) וח"כ שולי מועלם (הבית היהודי) שאמור לתקן את הפרצה בחוק. לפי הצעת החוק, גברים שצורכים זנות יהיו עבריינים שחשופים לקנסות וגם לשנת מאסר.

החוק חדש קיים כבר במספר מדינות באירופה וגרם לירידה חדה בהיקף הזנות באותן מדינות. בינתיים, עד שהחוק יאושר בישראל, מועסקות יותר מעשרת אלפים נשים בזנות. מתוך 33 תיקים פליליים שנפתחו השנה בסך הכל נגד בעלי דירות וסרסורים, רק חמישית הגיעו לכדי כתבי אישום. השאר נסגרו, רובם "מחוסר עניין לציבור". 

"בהתחלה הייתי בטוחה שאהיה מיליונרית"

זמן קצר אחרי שג'סיקה עלתה לארץ, עוד בהיותה נערה, היא נכנסה לעולם הזנות. בעשר השנים האחרונות היא הייתה בבית הבושת ברחוב הירקון. בלילה אחד היו נכנסים אליה בין 10 ל-30 גברים והיא הפכה אותו לתא המעצר שלה, ממנו לא יצאה כמעט. 

בשנה שעברה בחודש אוגוסט דפק כבכל ערב רגיל הסרסור של ג'סיקה על דלת חדרה. אלא שהפעם היא לא ענתה. כשפרצו פנימה מצאו אותה תלויה לאחר שהחליטה לסיים קץ לחייה.

"אסור לחזור לשם בחיים"
"אסור לחזור לשם בחיים" | צילום:

מאז התאבדותה של ג'סיקה, 6 נשים נוספות שעסקו בזנות התאבדו - וכל זה קרה רק בשנה האחרונה. "אנחנו נורא שונות אחת מהשנייה, אבל בפנים – אותו הדבר", אמרה רוני, בת 26 ממרכז הארץ שעסקה בזנות.

רוני סיימה תיכון, התגייסה לצבא, וחיפשה עבודה אחרי שהשתחררה, כמעט כמו כולם. אלא שאז היא מצאה את עצמה בעולם הזנות. "הייתי בטוחה שמדובר בספא תמים. לא ידעתי במה מדובר כשהגעתי לשם בפעם הראשונה ומהר מאוד הגעתי לחדרים", שחזרה רוני. "יש איזו אופוריה כשאת מגיעה לשם. את בטוחה שתצאי מיליונרית".

רוני הצליחה לצאת מעולם הזנות אחרי שחיפשה עזרה באינטרנט. היא ונשים אחרות הצליחו לצאת ממעגל הזנות כשגילו שמשרד הרווחה העומדים לשירותן. כשעבדו בזנות החוק להפללת צרכני זנות נראה להן כמו פגיעה אנושה בפרנסה, אבל היום הדברים נראים להן אחרת לחלוטין: "השאיפה? לא לחזור לשם בחיים", סיכמה רוני.

משרד הרווחה מפעיל מוקד לתמיכה וסיוע לנשים בזנות במצבי חירום 24 שעות ביממה כל ימות השנה בטלפון מספר 118