שמעון פרס (צילום: רויטרס)
פרס. "סימנים חיוביים" | צילום: רויטרס

גם בעולם עוקבים בדריכות אחרי הנשיא לשעבר שמעון פרס, שמצבו מוסיף להיות קשה אך יציב אחרי שעבר אמש (שלישי) אירוע מוחי. נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון התקשר ללשכתו של פרס כדי לדרוש בשלומו, כמו גם נציג מהבית הלבן ויועצו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

גם שגריר ארצות הברית בישראל דן שפירו מסר כי "אנו שולחים את תפילותנו לנשיא לשעבר ומתפללים להחלמה מהירה". חווייאר סולאנה, שליח האיחוד האירופי לשעבר, מסר "חיבוק מכאן" לנשיא התשיעי.

נשיא המדינה ראובן ריבלין ביקר בבית החולים ושלח "תפילות חמות להחלמתו של ידידי שמעון פרס, הנשיא התשיעי של ישראל. אני עוקב בדאגה אחרי הדיווחים מבית החולים". ריבלין ציין כי "שוחחתי עם בתו, ואני מתפלל להחלמה מלאה, עם העם כולו. מי כשמעון יודע להילחם ואם זה יהיה תלוי בו הוא ינצח. בשעה זו רעייתי נחמה ואני מחבקים את המשפחה ושולחים לה את אהבתנו".

היחיד שלא ניבאו את ניצחונו. ביל קלינטון (צילום: רויטרס)
קלינטון. התקשר לדרוש בשלומו | צילום: רויטרס

שר הבריאות יעקב ליצמן הגיע אף הוא לבית החולים תל השומר על מנת לבחון מקרוב את הטיפול בנשיא לשעבר. "אנחנו ממשיכים להתפלל עבור החלמתו של מר פרס. בעזרת השם אני מקווה שנציל אותו והוא יחזור לאיתנו", ציין ליצמן בתום הביקור.

"זמן אבוד זה מוח אבוד"

בתוך כך, הרופאים ממשיכים להילחם על חייו של פרס. "מצבו של הנשיא לשעבר עדיין קשה אך יציב", עדכן בשעות הצהריים פרופסור דוד טנה, נוירולוג בכיר המייצג את הצוות הרפואי בבית החולים תל השומר. "אנחנו מנטרים את מצבו, ואחר הצהריים נעשה הערכה נוספת ונעדכן. מצבו לא הידרדר, וכל עוד הוא לא מידרדר זה סימן טוב. אנו מקווים שזה ימשיך כך".

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין (צילום: רויטרס)
פוטין. גם הוא מודאג | צילום: רויטרס

"חשוב לדעת שיש הרבה התקדמות בתחום הזה, ואפשר לעשות הרבה די למנוע אירועים מוחיים בקרב אנשים בסיכון", הוסיף הנוירולוג. "מדובר באנשים עם יתר לחץ דם, סוכרת לא מאוזנת, כולסטרול גבוה, שמעשנים, שסובלים מהשמנת יתר, ושסובלים ממחלות לב והפרעות בקצב הלב".

"אפשר לעשות הרבה כדי להפחית את הסיכון - וחשוב שאלו שנמצאים בקבוצת הסיכון בוני משפחותיהם יידעו לזהות את הסימנים לאירוע מוחי כדי שיגיעו במהירות לבית החולים", המשיך הרופא הבכיר, "חולשה או שיתוק פתאומיים בפלג גוף אחד, הפרעה בדיבור או בראייה המופיעים בפתאומיות".

"הזמן הוא גורם מאוד חשוב", הדגיש פרופסור טנה. "לא בכל אירוע מוחי אנחנו יכולים לטפל, זה תלוי בסוג האירוע ובמאפיינים שלו, אבל בהרבה אירועים כן אפשר לטפל אם מגיעים בזמן. זמן אבוד זה מוח אבוד".