מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "ככלל צה"ל מאפשר גישה של פלסטינים למעיינות. כאשר קיים צורך ביטחוני במניעת חיכוך באתר מסוים, הכוחות פועלים בהתאם. הנהלים בנושא חודדו, וטענות להתנהגות חריגה של הכוחות ייבדקו".

מהיחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים נמסר בתגובה: "הבינוי שהוקם במעין עין כפיר הינו בינוי בלתי חוקי שהוצאו לגביו צווי הריסה ואף מומשו צווים בפועל בעבר. הבינוי שהוקם בעיינות ענר ובעין עמשא אף הוא בינוי בלתי חוקי שבוצע ללא אישור הרשות".

מהמועצה אזורית שומרון נמסר בתגובה: "מעין עין כפיר יושב על אדמות מדינה ונמצא בשטח השיפוט של אלון מורה על פי צו אלוף. בעבר תועד אחד מפעילי השמאל הרדיקלי כשהוא תולש את הצינור כדי ליצור פרובוקציה. היישוב אלון מורה החזיר אותו למקומו. מעין עמשא אינו מוגדר ופתוח לשימוש תושבי האזור ללא הבדל. הסמכות היחידה להגבלת תנועה היא בידי צה"ל. על פי הידוע לנו אין הגבלת תנועה. מבדיקה שקיימנו עולה שב-5 השנים האחרונות לא ידוע על כל אירוע של ירי בבקר. מעין עין כפיר נקרא על שם אבנר כפיר חזי שנפל כחובש קרבי בשיירה בדרך לבופור. משפחתו ביקשה להקים את המקום על שמו. מעין עמשא נקרא ע"ש עמשא משולמי שנפל בקרב. המועצה קיבלה את בקשת המשפחה לקרוא על שם אחיהם מקום שכל תושבי האזור יוכלו ליהנות ממנו. כל טענה כאילו המתיישבים בשומרון קוראים מעיינות על שם חיילים שנהרגו כדי למנוע את הריסתם מצערת ומביכה".

מהמועצה האזורית הר חברון נמסר בתגובה: "לצערנו רובם המכריע של הבריכות והמעיינות באזור חסומים בפני יהודים דרך קבע. הגישה לערבים חופשית אליהם כל זמן שירצו כמו גם למעיין עין פרעה. הצגת הדברים מעוותת וחד צדדית.

"תחקיר מעמיק יותר היה מגלה שממעיין זה הנמצא בשטח סי מתבצעות גניבות מים סדרתיות בניגוד לחוק באופן שפוגע הן באוכלוסייה והן בטבע.

"בנוגע לשעתיים המוקצות ליהודים לביקור בבריכה, אין בכוונתנו להתנצל על שעתיים מתוך 166 שעות שבועיות שבהן הכניסה מותרת אך ורק לפלסטינים, שאגב מגיעים למקום רק בנוכחות מצלמות.

"היינו שמחים לבלות במקום יחד עם כל תושבי האזור, אך עין פרעה איננו בריכת גורדון. קילומטרים אחדים משם נמצאו קבורים שלושת הנערים כדוגמא. כאשר הרצון לרצוח בנו ייפסק נשמח לרחוץ יחד כל השבוע".