באחד מבתי החולים בירושלים מתאוששת היום (שני) ד' אחרי לידת תינוק בריא. אלא שלא מדובר בעוד לידה - ד' היא בסך הכול בת 15, ואביו של התינוק הוא הדוד שלה, אחיה של אימה של ד'.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"התחלתי מערכת יחסים עם דוד שלי, התאהבתי בו והוא התאהב בי, וניהלנו מערכת יחסים רגילה", סיפרה לחדשות 2. "אמרו לי שלא כדאי לי להמשיך איתו את הקשר, כל מיני כאלה. חשבתי להמשיך איתו את הקשר כי אהבתי אותו".

הקשר הזה, שהתחיל כשד' עוד לא בת 14, נשמר בסוד עד שהתגלה לשירותי הרווחה. אלה דיווחו כמובן למשטרה, שעצרה את הדוד, צעיר כבן 25, באשמת בעילת קטינה בהסכמה.

"לא ניתן לאפשר לה לשהות עם התינוק ללא השגחה"

"אימא שלי אמרה לי שאני אלך לעשות בדיקת היריון. עשיתי בדיקה והיא יצאה חיובית. הייתי בחודש שלישי", המשיכה ד', ואמה, אחותו של אבי התינוק, הסבירה כי "היא החליטה שהיא נלחמת על התינוק והיא רוצה אותו והיא מוכנה להקדיש לו את החיים. אני אמרתי לה 'אני זורמת איתך, מה שאת חושבת אני הולכת עם הדעה שלך'".

וכך, לפני כמה ימים ילדה ד' את תינוקה, תינוק שאביו נמצא בכלא, תינוק שסבתו היא גם דודתו. שירותי הרווחה, שליוו את ד' לאורך חודשי ההיריון, סברו שבמצב שנוצר, ד' אינה כשירה לגדל ילד, כשהיא עצמה נערה ומשפחתה נמצאת בקשיים כלכליים.

בימים האחרונים הוחלט בשירותי הרווחה על הוצאת צו נקיטת אמצעי חירום, בו נכתב כי "הקטינה פגעה מינית לאורך זמן באחת הילדות האחרות במשפחתה המורחבת". עוד נכתב כי היא "אימפולסיבית ובעלת סף תסכול נמוך, ולכן יהיה חשש שבכל סידור לא ניתן יהיה לאפשר לה לשהות עם התינוק ללא השגחה".

"איזו נחמה תהיה לי?"

"כתבו על הבת שלי דברים שקריים ולא נכונים, ופשוט מנסים להכפיש אותה", הגיבה האם לדברים. "היה לפני שבע שנים בערך משחק עם אחת האחייניות שלי, כמו אבא ואימא, הן נגעו אחת בשנייה, אחת בגוף של השנייה, והלכו וכתבו עליה במכתב הזה, עד עכשיו הם לא הזכירו את זה, ועכשיו הלכו וכתבו עליה שהיא אנסה את בנות הדודות שלה, פשוט כדי למנוע ממנה לגדל את הילד שלה".

"עברתי עליו תשעה חודשים היריון, ולידה, אני לא מעוניינת שיקחו לי את הילד", מוסיפה ד'. "אם ייקחו לי את הילד אני לא יודעת מה אני אעשה. מה יהיה לי? הרי בן זוג גם ככה אין לי, כי הוא בכלא. אז גם את הילד שלי לקחת? איזו נחמה יהיה לי?"

כדי להגיע לפתרון משפטי מוסכם, גייסה המשפחה את יו"ר המנהל הקהילתי בגילה, עופר איובי, שטיפל בעבר במקרה דומה. הוא מגייס עבורה תרומות ודואג גם לייצוג משפטי. "או שהיולדת עם הבן הולכת לבית האם שלה, מכיוון שהיא מגדלת שם ילדים כבר, ועובדה שהיא ראויה לגדל ילדים", הוא אומר. "או שיש משפחה אומנת שמוכנה לקבל גם את האימא וגם את הבן כדי לתמוך ולעזור ולסייע להם בכל אשר יידרשו". בימים הקרובים יכריע בית המשפט האם להפריד בין הילד לאם, או לאפשר לד', בסך הכול בת 15, לגדל את התינוק שלה, כשאביו, דודה של ד', צפוי להישאר בכלא בשנים הקרובות.

משירותי הרווחה נמסר בתגובה: "לצערנו, חובת הסודיות לה אנו מחויבים מכוח חוק העובדים הסוציאליים מונעת מבעדנו לחשוף את ההתערבויות הנעשות במסגרת הטיפול בקטינים חסרי ישע. לאם הקטינה ולבנה נבנתה תכנית טיפול להבטחת שלומם וביטחונם. התוכנית עומדת להכרעת בית המשפט. מטעמי צנעת הפרט אין באפשרותנו לתת פרטים נוספים בנושא".