בדרך לטעום את האוכל בקריה. כהן (צילום: עודד קרני)
בדרך לטעום את האוכל בקריה. כהן | צילום: עודד קרני

"הצבא צועד על קיבתו"? המטבח הצה"לי זוכה לשדרוג: חיים כהן, מהשפים המוכרים ביותר בישראל, יגיע במהלך השבוע לבסיס הקריה בתל אביב - ויטעם את המזון בחדרי האוכל השונים, במטרה לשפר את איכות המנות המוגשות לחיילים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

כהן ישמש אורח אישי של שף בסיס הקריה רוני פרגון, מטעם חברת ההסעדה "עידית לוגיסטיקת מזון" שמספקת שירותי הסעדה לצה"ל. פרג'ון סיפר לחדשות 2 Online כי הוא לא מתכוון לעשות הכנות מיוחדות, אלא להביא אותו לטעום את האוכל שמוגש מדי יום לחיילים, לקצינים ולנגדים.

"הוא לא היה פה אף פעם, והגיע הזמן. אנחנו רוצים ללמוד ממנו. הוא יגיד מה טעים, מה אולי כדאי להוסיף, תבלינים וכדומה. הוא יטעם וייתן הערות", הסביר שף הקריה. גם בבסיס בו יושב הרמטכ"ל בו ישנם מספר חדרי אוכל לחוגרים, קצינים, סא"לים ואל"מים, מדובר כמעט באותו האוכל המוגש לחיילים.

כהן נערך לביקור בבסיס: "צריך לייצר תחושה של מסעדה"

"אני לא יודע מה מחכה לי, אני סקרן ואין לי סטיגמה על האוכל שם", אמר היום השף חיים כהן לחדשות 2 Online. "צריך לזכור שזו לא מסעדה רגילה וצריך להאכיל הרבה אנשים אבל אני מניח שאני אגיד להם כמה דברים לשנות אם יהיה צריך". לדבריו, החוכמה היא לנסות לייצר תחושה של מסעדה ולא של חדר אוכל.

בסיס הקריה בתל אביב (צילום: בני שלביץ, ויקיפדיה, חדשות)
שדרוג למטבח הקריה | צילום: בני שלביץ, ויקיפדיה, חדשות

כהן נזכר באוכל הגרוע, כך לטענתו, שהוגש בשירות המילואים שלו בגדוד אב"כ לפני כ-10 שנים. הוא החליט לעשות אז "דיל" עם המפקדים ואמר שהוא יבשל - בתמורה לשחרור משאר המטלות: "אנשים הופתעו ששואלים אותם מה הם רוצים באומלט שלהם".

עצה אחת הוא כבר יכול לתת עוד לפני שהגיע לבסיס: "הרעיון הוא לייצר משהו מצומצם יותר - לא צריך 20 סוגים של סלטים ומרקים - אלא מנות מעטות שיהיו טובות. הרעיון של השפע יכול רק לפגוע".

עוף מסתובב, טוסט נקניק ו"חמשוקה"

מאז הוחלף האוכל בבסיסים בזה של חברת ההסעדה, ישנה עליה של 20% בכמות החיילים שאוכלים בחדרי האוכל הצבאיים. במשך שנים, חיילים רבים נהגו להביא אוכל מהבית או לאכול במסעדות סביב הבסיס שנמצא במרכז תל אביב, במיוחד במרכז עזריאלי.

"יש לנו המון ביקורות חיוביות, גם כי שינינו את האוכל. למעט הצ'יפס בפיתייה אין לנו אוכל מטוגן בכלל. הוספנו עוד רטבים, המרקים הם בלי אבקות ורק על רכיבים טבעיים והוספנו עוד מאכלים", מספר פרגון.

בשנה האחרונה נוספו למגוון האפשרויות לבחירה שווארמה מסתובבת, מסבחה ו"חמשוקה" (חומוס עם שקשוקה). רק בשבוע שעבר נכנסה עוד ארוחה לתפריט - טוסט נקניק, שהפך לפופולרי ב"אזרחות", ובקרוב גם ייכנסו למטבח בקריה עופות מסתובבים בגריל.

"יש פחות ופחות חיילים שאוכלים היום בחוץ, הרבה פחות מפעם", מסכם השף פרגון שמקווה שהמספר יצטמצם לאפס. "כל פעם אנחנו מחדשים - מכניסים עוד מאכלים, פשוט כואב לי שאני רואה שחיילים אוכלים בחוץ".