גופים רבים בישראל עבדו מסביב לשעון כדי להיערך לבואו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. החל ממשרד ראש הממשלה ומשרד החוץ, דרך גופי הביטחון השונים, ועד למלונאים שיצטרכו לספק שירות לנשיא ולפמלייתו במהלך הביקור. אלא שלצד כל אלה היו אזרחים רבים, מעריצים שהתאחדו לקראת היום המיוחד כדי לחזות לרגע קט, ואולי אפילו להצדיע לנשיא האמריקני. "זה מרגש לראות אנשים כמוהו", אמרו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - הכינסו לחדשות 2 בפייסבוק

מהרגע שבו הושבע לנשיאות הם חיכו ליום שבו דונלד טראמפ יכריז על הגעתו לישראל. הם נעזרו ברשתות החברתיות והקימו עמוד מעריצים לטראמפ בישראל, עמודי תמיכה במלניה אשתו ואפילו עמוד מיוחד לאיוונקה בתו.

מועדוני המעריצים המאולתרים פתחו אירועים בפייסבוק לקראת בואו של הנשיא. בעמודי האירוע, נקראו התומכים להגיע לנקודות מפגש שבהם יעבור הנשיא טראמפ. באחת הקבוצות, המונה 50 אלף משתמשים, הופצה הקריאה לחברים להגיע לשער יפו כדי לצפות ולהריע לשיירת הנשיא לקראת כניסתו לכותל.

"מתרגשים לראות אותו"

לאוטורו בורובינסקי, צעיר ירושלמי בן 22 המכנה עצמו כ"אוהד של טראמפ", המתין יחד עם עוד 200 איש ליד שער יפו ותיעד את ההתרגשות בקרב חבריו. "עוד בימי הבחירות ידעתי שטראמפ ינצח, אפילו התערבתי עם חברים", סיפר לחדשות 2 Online. הוא טען כי קיים פער גדול בין האופן שבו טראמפ מוצג בתקשורת למי שהוא באמת. "אומרים שהוא מטומטמם, אבל לדעתי הוא לא מטומטם כלל. הוא לא בן אדם רע והוא יהיה לדעתי יותר טוב מאובמה. בטח נגלה בימים האלו מה הכיוון שלו בנוגע לישראל. מרגש אותי לראות אותו היום כי הוא נשיא ארה"ב ואני מחבב אותו כבן אדם שעבר הרבה בחיים".

"הזדמנות לומר תודה", שמעון (צילום: חדשות 2)
"הזדמנות לומר תודה", שמעון | צילום: חדשות 2

שמעון, מעריץ נוסף של טראמפ מוסיף שהוא ממש שמח לרגל ביקורו של הנשיא כי זאת הזדמנות טובה לומר לו תודה. "עד כה שמענו נאומים וצפינו בסרטונים - שקיבלתי מהם תקווה, וזו הזדמנות להודות לו על כך", אמר. "זה חלום שמתגשם", ציין מעריץ נוסף שהעיד כי הקים את אחת מקבוצות התמיכה לנשיא.

"בהחלט יתרון"

גם משפחת ויסברג שעלתה מפלורידה לפני ארבע שנים, הגיעה אף היא להריע לנשיא האמריקני. הם ציינו כי עבורם טראמפ מייצג מנהיג מכובד, אישיות אמינה, שצפוי לממש את הבטחות הקמפיין שלו. "הוא איש עסקים טוב והוא יהיה טוב לישראל; הוא בהחלט יתרון", קבעו.

אלא שלצד התומכים, מתנגדי הנשיא בישראל נעזרו אף הם ברשתות החברתיות כדי לקרוא להפגנות נגדו. באחד האירועים, אליו נרשמו 250 משתמשים, נקראו מתנגדי הנשיא להפגין בגן העצמאות בירושלים במהלך ימי הביקור. באירוע אחר נקראו המתנגדים להגיע לשגרירות ארה"ב בתל אביב ולהפגין נגד פועלו של הנשיא האמריקני.