עשרות מבקשי מקלט שהגיעו הבוקר (ראשון) לחדש את הוויזה בלשכות האוכלוסין וההגירה השונות קיבלו הודעה לפיה זהו החידוש האחרון שיינתן להם. במכתב שקיבלו נמסר כי יש להם 60 יום לעזוב את ישראל למדינת מוצאם או למדינה שלישית, אוגנדה או רואנה. במקרה שלא יעזבו הם ייכנסו לכלא ללא הגבלת זמן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"'אני מתכוון ללכת לכלא", אמר מראווי זירדה, מבקש מקלט מאריתריאה. "אני לא יכול לחזור לאפריקה, יש בעיות שם. מה יש לי ברואנדה או באוגנדה זו לא המדינה שלי. אני לבד, אני לא יודע איפה הילדים שלי. אין לי משפחה, כלום. ברואנדה אין לי עבודה, זה לא רק עניין של כסף. הכול ביטחון, בן אדם צריך כסף מה אני אוכל ברואנדה".

רבים ממבקשי המקלט שקיבלו את המכתב אמרו לחדשות 2 שהם מעדיפים לשבת בכלא. "באריתריאה אני מתנגד למשטר ורואנדה מסוכנת לי", אמר טומי, אריתריאי שהגיע היום ללשכה. "החברים שלי אומרים שלא מקבלים שם אשרות ושלא מאפשרים להם לחיות שם. לכן אני אעדיף ללכת לכלא".

המכתב שקיבלו מבקשי המקלט (צילום: החדשות)
המכתב שקיבלו מבקשי המקלט | צילום: החדשות
תמונת המצב נחשפת. ארכיון (צילום: החדשות)
"מה יש לי לעשות ברואנדה" | צילום: החדשות

כבר יותר מעשור מתמודדת המדינה עם הסוגיה הסבוכה של המהגרים מאפריקה. מה שהחל בטפטוף קטן של מבקשי מקלט מחבל הארץ המוכה דרפור שבסודן, הפך לשטף של מהגרים שחצו את הגבול עם מצרים - בטרם נבנתה גדר הגבול החדשה. כ-40 אלף אפריקאים חיים כיום בישראל, מרביתם התיישבו בדרום תל אביב. עשרות אלפי אנשים חלשים שהשתלבו באזור מוחלש ממילא - מה שיצר לא מעט כעס ותסכול מצד חלק מתושבי השכונות הוותיקים, שיצאו להפגנות נגד האזרחים האפריקאים.

לאחר ניסיונות שונים של הממשלה להביא לגירוש המהגרים, הוסכם על פתרון שאושר על ידי בית המשפט. החל מ-1 באפריל, תינתן למהגרים האפריקאים בחירה בין האפשרויות הללו: לחזור הביתה למדינתם, לעזוב למדינה שלישית - אוגנדה או רואנדה, או ללכת לכלא. מי שיבחר לעזוב, יקבל מענק של 3,500 דולר. קטינים, נשים והורים לילדים קטנים לא יגורשו.