ילדיו של פרופסור רוברט קלי סחפו את הרשת כשהפריעו לאביהם במהלך הריאיון שהעניק לרשת BBC. הסרטון שזכה למיליוני צפיות ושיתופים ברחבי העולם, עורר תגובות מעורבות בקרב הגולשים, זאת בשל התנהגותו הקרירה כלפי הילדים במהלך הריאיון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסרטון הקצר זכה ל-200 מיליון צפיות בעולם - כש-2 מיליון מהן בישראל. במהלך הריאיון ענה קלי ברצינות לשאלות המנחה מחדר עבודתו, בנושא הדחת נשיאת דרום קוריאה, כשמאחוריו מגיחה בתו בצעדי ריקוד. חברת Vigo ביצעה ניתוח מיוחד לחדשות 2 Online של השיח הישראלי שהתקיים בנושא ברשת, זאת לאור כמות השיתופים הגדולה ועשרות סרטוני הפארודיה והממים שהכניסו אותו לרשימת הטרנדים של גוגל.

ביומיים האחרונים נרשמו 8,000 פוסטים בנוגע לסרטון, הן בשיתופים והן בתגובות לסרטוני הוידאו. 68% (5,400 פוסטים) התאפיינו בתגובות מידיות של "סרטון מעולה", "מצחיק", ואמוג'ים מתאימים. 32% (2,600 פוסטים) כוללים שיח ערכי על תוכן הסרטון בטוויטר, בעמודי חדשות ובקבוצות הורים ברשתות החברתיות המתגבר לאורך הזמן.

מהנתונים עולה כי על אף שהשיח הערכי החל בפרגון למקצועיות של האב, נושא זה הפך לחלק זניח בשיח. 63% מהפוסטים כללו ביקורת על התנהלות האב ורק 23% מהם מפרגנים לו. שאר הגולשים לא מביעים דעה חד משמעית או משתפים בסיפורים דומים (לטענתם) שאירעו להם.

"דוגמה להורות רעה"

במסגרת הניתוח התברר כ-56% מהמסרים שנשאו אופי ביקורתי נטען כי הסרטון מיזוגני מאחר שהוא מנציח מודל משפחתי שבו האב מתראיין ואילו האם אחראית על גידול הילדים. יש לציין כי הרוב המוחלט של כותבי הפוסטים בתחום זה הן נשים, אולם היו לא מעט גברים שחיזקו את הטקסטים ושיתפו אותם.

25% מהמבקרים טוענים כי הסרטון מהווה דוגמה להורות רעה שכן האב מעדיף את הריאיון הטלוויזיוני על פני תשומת הלב לילדיו. גולשים רבים טוענים שאב אחראי או מנוסה היה מסתפק בנעילת הדלת.

שניות לאחר שמנחה הריאיון הסב את תשומת לבו פרופסור קלי לילדיו, נכנסת במהירות אישה ממוצא אסיאתי לחדר במהירות בעקבות הילדים. על רקע זה, 9% מהמבקרים אף טענו כי קיימת גזענות בסרטון, זאת על רקע הסברה האוטומטית כי האישה המופיעה בו היא בכלל מטפלת בילדים.