לפני כמה חודשים במשרד ברחוב החשמונאים בתל אביב אחד העובדים הטעין את הקורקינט החשמלי שלו והמשיך לעבודתו. לפתע עשן החל לצאת מאזור המנוע, מה שהביא את אחת העובדות לנתק את הקורקינט מהחשמל ולהוציאו החוצה. אלא שאז, פיצוץ עז התרחש באזור המנוע, וכמעט פגע ביושבי המשרד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מתברר שהאירוע במשרד התל אביבי אינו היחיד. על פי הנתונים שנאספו במחלקת החקירות בניצבות הכבאות וההצלה, רק באזור תל אביב נגרמו כ-43 שריפות בדירות ומשרדים כתוצאה מפיצוצים דומים בכלים ממונעים מסוג זה.

טפסר רן שלף ראש מחלקת חקירות בנציבות כבאות והצלה מסביר כי הדליקות נגרמות לרוב בשל שינויים שנעשים במנועי האופניים והקורקינטים. "אנשים עושים איזשהו שינוי במנוע וגורמים בעצם לכך שהאופניים ייחשפו לדליקה בזמן ההטענה", מסביר שלף.

הסכנה ברכישת אופניים או קורקינט חשמליים כאלו היא כפולה. ראשית, השריפה והפיצות עצמם עלולים לגרום לדליקה ושנית, העשן שנגרם כתוצאה מהשריפה עלול לגרום לחנק ואף למוות.

המלצה: אופניים בעלי תו תקן
המלצה: אופניים בעלי תו תקן | צילום:

בשל סכנות אלו בניצבות הכבאות וההצלה מבהירים כי יש לרכוש אופניים וקורקינטים חשמליים בתאני שהם נושאים תו תקן ולא לעשות בהם שינוי. עוד מבקשים בניצבות להיות ערים ובבית בזמן ההטענה ולא להשאיר את הכלים ללא השגחה.

על פי ההערכה בישראל יש כ-150 אלף זוגות אופניים חשמליים ועוד כמה אלפי קורקינטים. בעקבות המקרים הקשים, מתברר שיש פער תודעתי גדול בין המראה התמים של הכלים לבין הסכנה הנשקפת מהם ולכן יש לנקוט משנה זהירות.