מה גרם לבלבול במערכת הבריאות הערב? אחרי פרסומים לפיהם פרופ' שלמה מור-יוסף, בעברו מנכ"ל בתי החולים של "הדסה", מונה ליועץ מיוחד למשרד הבריאות לפתרון משבר המתמחים, הודיע מור-יוסף כי אינו מעוניין בתפקיד. לא חלפו כמה דקות, ומשרד הבריאות הודיע שוב כי שכר את שירותיו של פרופ' מור-יוסף.

בתגובה להודעה הראשונה על המינוי, נכתב בהודעה מטעמו של פרופ' מור-יוסף כי "בתגובה לידיעות שפורסמו הערב מסר פרופ' שלמה מור-יוסף כי אין לו כל כוונה להיות מנכ"ל משרד הבריאות ולא לשמש כ"פרויקטור" כפי שפורסם. הוא הביע אמון מלא בתפקודו של ד"ר רוני גמזו כמנכ"ל משרד הבריאות". גורמים המקרובים למנכ"ל הדסה הסבירו כי למרות ההודעה המוקדמת של משרד הבריאות, ההצעה הראשונית לשמש פרויקטור נדחתה. לאחר דין ודברים בין סגן שר הבריאות יעקב ליצמן לבין מור-יוסף, הוא הסכים לשמש יועץ שיסייע בפיתרון המשבר במערכת הבריאות. האם זה מה שיביא את הפיתרון למאות המתמחים והרופאים? ימים יגידו.

"פרופ' מור-יוסף סבור כי יש למצוא פתרון לתנאי העבודה וההשתכרות של המתמחים, והוא היה שותף פעיל במשא ומתן שנערך איתם עד לאחרונה", נכתב בהודעה. "הוא מתנגד לשימוש בנשק ההתפטרות ההמונית וקורא לפתור את המשבר בהדברות ולא מתוך כוחניות. כל זאת , על פי החלטת בית המשפט העליון ותוך כיבוד החוק".

עוד נמסר בהודעת משרד הבריאות מוקדם יותר כי המנכ"ל רוני גמזו ימשיך בעבודתו וכן כי "סגן השר מגבה אותו ומתנער מניסיונות שונים לפגוע במעמדו".

הרופאים המתמחים הודיעו הערב לבג"ץ כי הם מסכימים להידברות למשך 72 שעות בלבד - כשנציגי המדינה דרשו פרק זמן ממושך יותר. ההרכב, בראשות נשיאת העליון, דורית ביניש, והשופטים חנן מלצר ואסתר חיות, קבעו כי נציגי המתמחים והמדינה יגישו עד יום 10:00 בבוקר של יום ראשון הקרוב תשובה באשר לנכונותם להמשיך במגעים.

במקביל, נאלצה המדינה להסכים ולדחות עד שעות הצהריים של יום ראשון את התשובה לבית הדין לעבודה בעניין ביזיון בית המשפט. משמעות הדבר בפועל היא שהמתמחים, שהחליטו על דעת עצמם להישאר בבית בניגוד להוראות השופטים, יוכלו להמשיך ולעשות כן שוב - מבלי להסתכן בביזיון.

באוצר האשימו את המתמחים בחוסר תום לב

הפגנת רופאים מתמחים (צילום: חדשות 2)
המתמחים בהפגנה. תשובה ביום א' | צילום: חדשות 2

במשרד האוצר האשימו את המתמחים בחוסר תום-לב, אחרי שתוך כדי הדיון באפשרות להמשיך במגעים, כתב ד"ר דניאל לנצברג בדף הפייסבוק של המתמחים מתוך אולם הדיונים: "השופטים יבקשו שניעתר להידברות, אנחנו נסרב, ואז הם יצטרכו לקבל החלטה".

עוד קודם לכן תקפו השופטים את המתמחים ואמרו להם שהם לא נקיי כפיים: "אתם הרי פניתם לבג"ץ, אז למה נטשתם את בתי-החולים? לא יכולתם לחכות?", הבטיח בהם השופט מלצר - שהיה "ידידותי" למתמחים בדיון המקדמי שניהל בעצמו לפני שלושה שבועות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק