מחר, יום רביעי, ייכנסו לתוקפן תקנות הרעש החדשות של המשרד להגנת הסביבה, לאחר שאלה אושרו בכנסת. המטרה: חיים שקטים יותר בערים וגם מחוצה להן. חדשות 2 באינטרנט ריכזו עבורכם את התשובות לכל השאלות בנושא.

מה נכלל בתקנות הרעש?

*איסור לבצע עבודות תיקונים, שיפוצים ובנייה בבנייני מגורים בין 22:00 בלילה ל-7:00 בבוקר בימי חול.

*איסור על שימוש במכונות וציוד הנדסי לצורך עבודות חפירה, בנייה או הריסה באזורי מגורים בין 19:00 ל-7:00 בימי חול.

*איסור מוחלט על שימוש בחזיזים ונפצים באזורי מגורים. השימוש בזיקוקי דינור יהיה מותר רק במרחק העולה על קילומטר מאזור מגורים, בין 7:00 ל-22:00, או במועדים מיוחדים: ערב יום העצמאות, פורים, יום ירושלים.

*איסור על הפעלת ציוד גינון הגורם לרעש באזור מגורים, בין 19:00 ל-7:00 ובין 14:00 ל-16:00 ביום מנוחה.

*במשרד להגנת הסביבה בחרו להדגיש בתוך "איסור על הפעלת ציוד גינון" את האיסור המוחלט על שימוש במפוחי עלים הגורמים לרעש באזורי מגורים. בראיון לערוץ החדשות טען הבוקר השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, כי ישנם בעולם מפוחים שקטים - והרשויות המקומיות אשר משתמשות היום במפוחים יכולות לרכוש אותם.

*איסור על התקנת אזעקה מצפצפת ברכב: לפי האיסור, החל מעוד שלושה חודשים ברכב חדש שתרכשו לא תהיה אזעקה מצפצפת ולא תוכלו לרכוש כזו בנפרד. עם זאת, המשרד להגנת הסביבה נתן לבעלי הרכבים הקיימים תקופה של שש שנים לניטרול האזעקה, מתוך מחשבה שבתקופה זו גם כך הרוב יחליפו את רכבם. מותר להשתמש ב"קודן" - אימובילייזר.

מה מותר ומה אסור: התקנות החדשות (צילום: חדשות 2)
מה מותר ומה אסור: התקנות החדשות | צילום: חדשות 2

מה העונש הצפוי למי שמפר את התקנות החדשות?

עקרונית, מי שמפר את אחת התקנות צפוי לקנס של בין 500 ל-700 שקלים. אך הסכום המדויק של הקנסות עוד לא אושר בכנסת, וצריך להגיע לשם בשבועות הקרובים. עד אז, ניתן להעמיד את המפרים לדין.

מי אוכף את תקנות הרעש?

האכיפה מתבצעת על ידי משטרת ישראל והפקחים העירוניים. השר ארדן ממליץ למי שייתקל בהפרה כזו, להתקשר למוקד העירוני 106. באם האזרח לא מקבל מענה הולם, הוא יוכל לפנות למשרד להגנת הסביבה בטלפון 6911*.

מה קורה אם הרשות המקומית עצמה מפרה את התקנות?

לרשויות המקומיות, כך נראה, אין כוונה לכבד חלק מהתקנות החדשות. בתל אביב כבר הודיעו כי ימשיכו להשתמש במפוחי העלים המרעישים. השר ארדן אמר היום כי "לא יעלה על הדעת שהרשות תפר את התקנות שהיא אמורה לאכוף. אבל אף אחד לא נמצא מעל החוק. רשות שתפר תקנות תטופל בקנס או בחקירה, כמו כל אחד אחר".

לגבי הסוגיה הספציפית של מפוחי העלים אמר השר להגנת הסביבה כי "יש אלטרנטיבות של מפוחים שקטים לחלוטין. אפשר גם לחזור למגרפות וטאטוא כבישים, כפי שעשינו עד לפני מספר שנים. ערים רבות בעולם עושות את הניקיון בלי שימוש במפוחי עלים שהציבור סובל מהם. זה אפשרי, הכנסת דנה בתקנות הללו כמעט שנה שלמה. הייתה הכרעה להוציא את מפוחי העלים מחוץ לחוק".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק