"קיבלנו את הדג מהשכן, אכלנו את הכבד שלו ולאחר כ-40 דקות לא הרגשתי את הפה. הוא היה קשה כמו אבן" - כך תיארה היום בבית החולים רמב"ם לריסה, תושבת קריית ים שאושפזה יחד עם בעלה אנטולי במצב קשה, לאחר שאכלו דג אבו-נפחא והורעלו קשות.

"קיבלנו מתנה דג, ואכלנו חצי-חצי את הכבד שלו", סיפר הבעל אנטולי. הרגשנו לא טוב ואשתי התחילה להקיא. פתחנו את הדלת וביקשנו מהשכנה להזמין אמבולנס כי הרגשתי שאנחנו לא בסדר בכלל", הוא מספר. "הראש שלנו הסתובב ולא היה לי כוח בגוף. הבנתי שמשהו קורה ושזה בגלל הדג, כי לא אכלנו שום דבר חוץ מזה".

"הרופאים הצילו את חיינו"

בני הזוג מספרים שזאת הפעם הראשונה שהם אוכלים דג כזה, אבל ככל הנראה, הם לא יאכלו שוב דגים. "השכן אמר לנו שהדג הזה לא כשר ושהוא לא אוכל לא כשר", סיפרה לריסה. "שאלנו אותו מאיפה הדג, אבל הוא לא אמר. חשבתי שזה דג בסדר".

"עכשיו אנחנו יודעים שמעט מתנו מאכילת הדג", הוסיפה לריסה. "אני לא אוכל יותר דג בחיים שלי. אני רוצה להודות לרופאים שהצילו אותנו. כבר היינו בשמיים, וזאת מצווה גדולה שאנחנו בחיים".

הבעל איבד את ההכרה בכניסה לבית החולים

מפטפטים בעונת הרבייה (צילום: getty image)
אבו נפחא. לא מומלץ לבריאות | צילום: getty image

בני הזוג, גבר בן 47 ואשתו בת ה-48, אכלו בשבת ארוחה בביתם בקריית ים שכללה, בין היתר, דג לגינון (אבו נפחא) - אותו קיבלו מחבר שדג אותו בים. לאחר הארוחה הם החלו להרגיש ברע. האישה התקשרה למד"א וסיפרה שהיא ובעלה סובלים מכאבי בטן ותסמינים נוספים.

תוך כדי הפינוי של השניים מהדירה הידרדר מצבה של האישה והדופק שלה אבד. הצוות ביצע בה פעולות החייאה והחזיר את הדופק. בעלה פונה בהכרה, אך במצב קשה. מצבו הידרדר לפני שהגיעו לבית החולים רמב"ם בחיפה, ואף הוא איבד את הכרתו.

במדינות מזרח אסיה נחשב הדג למעדן

בבית החולים העבירו אותם לטיפול ראשוני בחדר הטראומה, ומשם הם הועברו למחלקת טיפול נמרץ נשימתי. שם שכבו חסרי הכרה, מונשמים ובסכנת חיים, עד שאתמול כאמור, שבו להכרה מלאה.

הלגינון הנודד, בדומה לדגים אחרים ממשפחת הנפוחיתיים, הוא דג שאוצר בגופו, ובעיקר באיבריו הפנימיים, רעל חזק בשם טטרודוטוקסין שעלול לגרום למוות. הרעל מתחיל להשפיע תוך דקות עד שעות ממועד אכילת הדג, וגורם בתחילה לשיתוק השפתיים, אובדן כושר הדיבור והבליעה, הזעה, כאבי ראש, בחילות וסימפטומים נוספים. במדינות מזרח אסיה נחשב הדג למעדן, אולם בטרם ההכנה מנקים ממנו את החלקים הרעילים.

עוד בנושא:

שיפור במצבם של בני הזוג שאכלו דג מורעל

המבקר קבע בשבוע שעבר: חומרים רעילים בצלחת של כולנו

הכתובת הייתה על הקיר: מחקר חשף את הסכנות בריסוס